Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Alex_Salonica
Άντε σειρά τώρα έχουν τα πιράνια!
Οι δίσκοι όταν είναι μικροί είναι όλα λεφτά!
Βέβαια και μεγάλοι είναι ωραίοι αλλά όταν γίνουν "ταψιά" για να απολαύσεις το κοπάδιασμα και τις κινήσεις τους όπως όταν είναι μικροί στο μέγεθος, θέλεις κάνα 5τονο ενυδρείο.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρησιμοποιείς νερό βρύσης αφού έχεις Α/Ο και traces. Ποιος ο λόγος να "μολύνεις" το νερό σου όταν μπορείς να έχεις τις ιδανικές παραμέτρους.
Απ ότι ξέρω και διορθώστε με οι πιο έμπειροι δισκάδες αν κάνω λάθος, μίξη με νερό βρύσης κάνουμε ώστε να μην έχουμε το κόστος των traces.
Το νερό της βρύσης δεν περιέχει όλα τα ιχνοστοιχεία που χρειαζόμαστε αλλά και ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς σε τι ποσότητες υπάρχουν.
Με χρήση Α/Ο και traces μπορούμε να έχουμε τις ιδανικές συνθήκες πολύ κοντά στο φυσικό τους βιότοπο.
Να τα χαίρεσαι!
|
Ναι θα ηθελα μια απαντηση απο εμπειροτερους στο θεμα που εθεσε ο αλεξανδρος. Aν και στο gd ειδα οτι αρκετοι βαζουν και βρυση μουκανε εντυπωση που μονο με το trace για τις γαριδες σου πηγε το ph 8 gh 7 kh 4. Γινεται το ιδιο και στο discus trace της seachem η στο preis?
Στους δισκους παιζει και το αλλο θεμα ομως, στανταρ συνθηκες δεν υπαρχουν πρακτικα, ειναι που θελει ο καθενας και που μεγαλωσε απο γεννα αν ειναι εκτροφης αποσο εχω καταλαβει. Ενω για τις sulawesi ειναι στανταρ πραγματα.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stelios816
αυτο που θα κανεις με την αμμο δεν με βρισκει συμφωνο σπυρακο γιατι δεν την αλλαζες πριν ?γιατι να στρεσσαρεις τα ψαρια καθε φορα ?
τα ψαρια απο που τα πηρες πολυ πιπερι ρε αγορι δεν τα ειδες ?
|
Δεν ειχαν πιπερι πολυ σε μενα το βγαλανε στελιο. Πιστευω θα μειωθει με τον καιρο και με την αλλαγη βυθου. Ουτε και εγω το θεωρω σωστο που αλλαζετε τωρα, αλλα δεν νομιζω να τα στρεσαρω και πολυ, φροντιζω να κανω απαλες κινησεις και ηρεμες, και δεν γινεται καμια αναταραξη κατω, τα ρουφαω ολα κατευθειαν. Φαινεται οτι προτιμουν την ασπρη παντως, ολο εκει ειναι. 30 cm πλατος εχω στρωσει ασπρη και στο υπολοιπο 1,20 πανε αλλα κυριως εκει μενουν.