Έχω δυο ανεξάρτητα spray bar. Το κάθε ένα αποτελεί την μία πλευρά του Γ. Συνδέονται με γωνιοσωλήνα και μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα (με τι γωνία εξάγουν το νερό). Μπορούν, επίσης, να μετακινηθούν. Αποτελούσαν τμήμα των παρελκόμενων του φίλτρου (elite crystal flo 20).
Συνημμένες είναι κάποιες φωτογραφίες της υπάρχουσας κατάστασης (μαζί ένα συννεφάκι).
Αυτό που σκέφτομαι είναι να βάλω το κάθετο spray bar οριζόντια πάνω από το βυθό και να αλλάζω τη θέση της εισαγωγής (να την πάω δηλαδή δεξιά από αριστερά που είναι τώρα) ώστε η ροή του νερού να μην συναντά πολλά φυτά, ή, ακόμα καλύτερα, να την βάλω στο κάτω μέρος της πρόσοψης. Τα περισσότερα φυτά βρίσκονται αριστερά και πίσω. Ο ελεύθερος βυθός βρίσκεται μπροστά και δεξιά.
Το φίλτρο έχει αρκετή ροή (σε μία συνημμένη φωτογραφία φαίνεται – ελπίζω - η γούβα που έγινε από την ροή από την κάτω οπή στο υπόστρωμα & αν το έχω τέρμα τα συννεφάκια δεν κολυμπάνε ψηλότερα από 10 εκατοστά από το βυθό). Δεν ξέρω, βέβαια, τι θα γίνει αν με τον καιρό ΅βουλώσειΆ. Αυτή τη στιγμή η βάνα της εισαγωγής είναι κατά το 1/3 περίπου κλειστή.
Δεν βρίσκω λόγια να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον σας!