Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #21  
Παλιά 06-04-05, 12:48
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ****kos58
Disco σ' ευχαριστώ, πρώτον για τα καλά σου λόγια και δεύτερον γιατί με βοήθησες να γλυτώσω αρκετά χρήματα
Μην το σκεφτεσαι, ευτηχως που προλαβες! Σε ευχαριστω ομως ιδιαιτερα γιατι αλλοι που εχουν δει πολλα περισσοτερα δεν εχουν πει ουτε ενα ευχαριστω.

Τωρα η καραντινα ειναι λιγο μυστηρια κατασταση. Εγω προσωπικα αφηνω την βιολογια στον βραχο+αμμο. Μια καλη λυση ειναι αυτη που ειπες, μια αλλη ειναι να εχεις το υλικο καπου μεσα στο sump και οταν πρεπει να κανεiς μια καραντινα το τοποθετεις σε ενα canister και τελειωσε. Ετσι και το υλικο σου μενει καθαρο απο τυχον βρωμιες που σιγουρα θα υπαρχουν στο sump (πολυ πραγμα...) και μοιραια θα απορωφησει καποια στιγμη το εξωτερικο φιλτρο, δεν θα σου πιανει χωρο και το υλικο σου θα ειναι βιολογικα ετοιμο. Ετσι το σχεδιαζω να το κανω εγω. Ισως σου φανει χρησιμη η ιδεα αυτη.

Μπορεις να βαλεις φωτογραφιες του βραχου που εφτιαξες εδω? Ισως εισαι ο πρωτος που εφτιαξες κατι τετοιο στην ελλαδα! Οπως και να το εχεις κανει, μπραβο σου μονο και μονο για το μερακι να κανεις κατι που πραγματικα θελεις και αγαπας.

Οσο για τον βραχο εαν εχεις ενα μεγαλο βαρελι η κανα spare ενυδρειο την κουρα να την κανεις εσυ. Και ο βραχος θα σου ελθει φθηνοτερα ενα παρεις κουτα κατευθειαν αλλα μεχρι ο βραχος να ελθει στην θεσσαλονικη, τοσες ωρες ταξιδι (τουλαχιστον 6-7) θα πρεπει να ξαναγινει κουραρισμα οποτε δεν εχει νοημα να τον παρεις κουραρισμενο ηδη. Αυτο το λεω γιατι ο βραχος δεν ταξιδευει μεσα σε νερο αλλα σε σακουλες με μια σχετικη υγρασια μονο και οι ωρες ειναι πολλες. Ασε που θα κρατησει πολλα περισσοτερα ειδη ζωντανα πανω στο βραχο που αλλιως θα χανοντουσαν. :P

"lupo"? Κατι αλλο μαλλον ζητουσα, αλλα κακα τα ψεματα, ολο και κατι χρειαζομαι...
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01498 seconds with 10 queries