Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345
για πες μας λιγο πως το εστρωσες το ενυδρειο σου?εγραψες οτι το εστρωσες με αμμωνια.αλλα εισαι σιγουρος οτι εχει στρωσει?τα νιτρικα ειναι 0 λογω της αλλαγης υποθετω?..
1)ποσες μερες λειτουργει το ενυδρειο?
2)με στικ μετρας?
|
Το ενυδρείο έστρωσε σε δύο δόσεις. Στην αρχή έστρωνα ένα 55 λιτρο (στο οποίο, μάλιστα, είχα βάλει 'μπόλι' αλλά δεν έπιασε), αλλά μετά από 3 εβδομάδες στρωσίματος, εκεί που πήγε να μου μηδένισει η αμμωνία, ράισε ο πάτος

(ευτυχώς δεν είχα ψαράκια μέσα).
Μετά από αυτό αναγκάστηκα να αλλάξω ενυδρείο, οπότε πήρα ένα 85 λιτρο. Ξαναξεκίνησα το στρώσιμο, μου πήρε άλλες 3 εβδομάδες να στρώσω καλά. Έριχνα αμμωνία περίπου 3-5 mg/l και 'μηδενιζόταν' κάτω από 0,5 mg/l σε 24 ώρες & μετρούσα νιτρώδη 0 για 3 τουλάχιστον ημέρες πριν την μεγάλη αλλαγή του νερού. (Εννοείται ότι τα νιτρικά ήταν υπερβολικά πολλά)
Χρησιμοποιώ υγρά τεστ της Sera.
Το ενυδρείο λειτουργεί με ψάρια από το Σάββατο 23/2 απόγευμα.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
ΥΓ
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά χρησιμοποιώ DIY CO2 με ρυθμό μια φυσαλίδα ανά 2 δευτερόλεπτα. Επίσης, για περίπου 36 ώρες, ακουμπούσε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο (περίπου 3-4 cm2) στο νερό του ενυδρείου (το αλουμινόχαρτο το χρησιμοποιώ για ανακλαστήρα). Τώρα δεν ακουμπά.
Το πρωί, πριν φύγω για δουλειά, ξαναέλεγξα την κατάσταση του ενυδρείου. Τα κομματάκια τροφής εξακολουθούσαν και βρίσκονται στο βυθό. Τα white clouds δεν την ακούμπησαν καθόλου!
Κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι, ενώ υποτίθεται ότι τα white clouds κολυμπάνε από τη μέση και πάνω του ενυδρείου, αυτά συνήθως κολυμπάνε κοντά στο βυθό. Μόνο όταν κάνουν αψιμαχίες ή φλερτάρουν αναβαίνουν ψηλότερα. Το ένυδρείο έχει διαστάσεις (ΜΠΥ) 60cm x 35cm x 40cm x35cm.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από platy
δώσε τους χρόνο..ελπίζω να εκανες σωστή προσαρμογή με σβηστα φώτα...και να τα ανοιξες αρκετη ωρα μετα και οχι με το που εβαλες τα ψάρια....
δοκίμασε και με καμια αλλη τροφη....και μην βιαζεσαι..δωσε τους χρονο !
|
Εδώ έκανα λάθος. Τα φώτα άναψαν σχεδόν αμέσως. Τα συννεφάκια ήταν φανερά τρομαγμένα όλη την πρώτη ημέρα (το Σάββατο) γιατί σχημάτιζαν ένα 'σφικτό' κοπαδάκι χαμηλά στο μαύρο βυθό (υπόστρωμα Seachem Flourite black). Αλλά την επόμενη ημέρα (Κυριακή) είχαν ξεθαρρέψει.
Ο φωτισμός είναι 2 x 15 W T8 (Sylvania Gro-Lux πίσω & Hagen Flora Glo μπροστά).