Στο ειπα συμπατριωτη, τα πετ σοπ εκει στην κερκυρα ειναι πιο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και απο αυτα στις μεγαλες πολεις, γιατι πολυ απλα δεν εχει επιλογες...καμια βασικα. Ρωτα τον ΖΕΙΝ που και αυτος απο εκει ειναι, (λευκιμμη) τι τραβηξε.
Οσον αφορα τον φιλο που ειπε οτι απορει με την υπομονη των εμπειροτερων, εγω προσωπικα δεν σκαω αν ο αλλος δεν περνει απο λογια. Και εγω εχω πολλα να μαθω αλλα εχω μαθει να ακουω οταν δεν ξερω (το θεμα βεβαια ειναι να καταλαβω οτι δεν εχω ιδεα επι του θεματος). Αν πιστευει οτι με ενα 30λιτρο εχει καταλαβει τι παει να πει "φαινονται μια χαρα, δεν εχουν κανενα προβλημα συμβιωσης κλπ" χωρις να εχει δει τι παει να πει πραγματικα συμπεριφορα ψαριου, σωστη, με γεια του με χαρα του. Τα ψαρια ειναι τα μονα που λυπαμαι οχι αυτον. Τα λινκ που του ποσταρατε περι αρχαριων κυκλο του αζωτου ph gh kh νιτρικα αμμωνιες κλπ αμφιβαλλω αν τα ανοιξε καν. Πχ τωρα βλεπει τα smilies αντι να διαβαζει κατι απο αυτα που του στειλατε.

Εμενα η προταση μου ειναι αυτη και δεν ξαναασχολουμε. Διαβασε τα υπομνηματα για τους αρχαριους, δες τι κατηγοριες ψαριων υπαρχουν, δες τι σαρεσει, δες αν μπορεις να του προσφερεις τις καταλληλες συνθηκες (λιτρα, παραμετρους νερου και χιλια αλλα δυο) και αν εισαι διατεθειμενος, πχ αν διαλεξεις ψαρι μαλακου νερου οπως ο μονομαχος, εκει που μενεις θελεις οπωσδηπωτε επεξεργασια νερου και αντιστροφη οσμωση. Εισαι διατεθειμενος για τετοιο λουκι? Εγω ειμαι και ετσι κανω. Αν καταληξεις λοιπον οτι σαρεσουν οι κιχλιδες, και πολυ καλα θα κανεις, χρησιμοποιεις το νερο του δικτυου σου (στο οποιο ναι πρεπει να κανεις μετρησεις για να μην παμε κουτουρου) και στηνεις ενα ενυδρειο απο 100λιτρα και πανω για ψαρια απο λιμνη tanganyika και 200 και πανω για λιμνη malawi. Το 30λιτρο δωστο αγγελια. Και το χαιρεσαι ξεροντας οτι τα ψαρια σου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ζουν σε πολυ καλες συνθηκες. Στις αγγελιες θα βρεις πολλες ευκαιριες που αξιζει να δεις και να τσιμπησεις κατι. Και last but not least, την επομενη φορα που θα μπεις στο πετσοπ μπες μονο για να παρεις κατι, ΟΧΙ για να ζητησεις γνωμη αν κανει αυτο η οχι. Εισαι 21 χρονων, εδω κοροιδευουν μεγαλους ανθρωπους, σε εσενα θα κολλησουν? Αυτα απο εμενα.