Είναι λειτουργικότατο, και ο λόγος είναι ότι μπορείς να συνθέσεις εσύ όπως θές τα υλικά σου. Δεν έχεις περιορισμούς από τα διαμερίσματα του κάδου που έχουν άλλα φίλτρα.
Τα υλικά σου μπορείς να τα συγκρατήσεις με την χρήση καλσόν ή έτοιμων σακουλών που πωλούνται σε καταστήματα ενυδρείων για τέτοια χρήση.
Εξ’ άλλου ο καθαρισμός του φίλτρου είναι κάτι το οποίο δεν γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν πούμε ότι κάτι πρέπει να καθαρίζεται ποιο συχνά είναι ο υαλοβάμβακας ο οποίος είθισται να βρίσκεται στο ανώτερο σημείο του φίλτρου ή ως διαχωριστικό των υπολοίπων υλικών. Οπότε ανοίγεις > βγάζεις τα υλικά σε έναν κουβά (με νερό είτε από το φίλτρο ή το ενυδρείο > αντικαθιστάς τον υαλοβάμβακα > ξαναβάζεις τα υλικά > κλείνεις > το βάζεις σε λειτουργία.
Να λάβεις υπ’ όψιν σου ότι με την χρήση του εξωτερικού φίλτρου, πέραν της καλύτερης απόδοσης σε φίλτρανση που θα έχεις σε σχέση με τα κοινά εσωτερικά φίλτρα, προσθέτει στο ενυδρείο σου παραπάνω λίτρα ( το νερό που βρίσκεται στον κάδο)
Πέραν όλων αυτών αν θυμάμαι έχεις μικρό ενυδρείο, περίπου 30 λίτρα, αν κάνω λάθος διόρθωσε με, οπότε η λύση του 2215 είναι υπερβολική !
Πες μας τι ενυδρείο έχεις αν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που λέω, ώστε να βρούμε την καλύτερη λύση.
|