Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #13  
Παλιά 04-04-05, 23:44
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Δεν μπορω να βαλω κοστος, τουλαχιστον οχι ακομα γιατι πρεπει να δω τι θα γινει με το στοκαρισμα. Τοτε θα μιλαω με σιγουρια. Ειναι τοσο επιφοβα τα συγκεκριμενα ενυδρεια που δεν θελω να λεω μεγαλα λογια. Η κακια στιγμη ειναι τοσο ευκολο οσο και τοσο δυσκολο να γινει.
Καποια παραδειγματα που μακρυα απο ολους!!

--Καποιο ψαρι να εχει καποια αρωστια η να βγαλει κατι επειδη παρολο που εχεις σωστες συνθηκες καποιο ψαρι υποτροπιασε και στρεσσαρε καποια αλλα αλλα που πρεπει να κανεις θεραπεια.Οποτε για να τα πιασεις αντε βγαλε βραχο και αναγκαστικα θα φερεις ανω-κατω το ενυδρειο σου. Εαν δεν μπορεις να το πιασεις πολυ πιθανο να ψοθησει και δεν ξερεις εαν θα κολησει κατι αλλο επειδη ειναι εντονη η πιθανοτιτα μολυνσης λογο επιβαριμενου φορεα.

--Καποιο ψαρι ξαφνικα ανακαλυπτης οτι τσιμαπει κοραλια, οχι ολα, αλλα καποιο ειδος συγκεκριμενα. Τοτε αντε πιαστο παλι αλλιως ειναι θεμα χρονου να χασεις τα κοραλια.

--Καποιο κοραλι βγαζει καποια αρωστια η ερχεται ετσι και οταν το περνεις και δεν το εχεις προσεξει γιατι ηταν απλα φορεας τοτε. Και μπορει να κολησουν και τα αλλα σε καποια συγγενικα ειδη τουλαχιστον.

Δεν λέω πως συμβαινουν καθε μερα. Αλλα δυστηχως ειναι μεσα στο προγραμμα να υπαρχει η σχετικη πιθανοτητα. Οποτε προβλεψεις παιδια δεν μπορει να κανει κανεις. Ολοι μας εχουμε παθει κατα καιρους διαφορα "κουφα".

Π.χ. ειχα περσι μια Goniopora για ενα χρονο στο ενυδρειο μου το μικρο και ενω θεωρειται απο τα πολυ δυσκολα ειδη, πιγαινε αψογα. Με το ταισμα της, την σωστη ροη και φωτισμο της. Η σκληρη βαση της ειχε παρει περιπου 40% σε ογκο και τελος πατων ολα ητανε μια χαρα.
Περσι παω διακοπες για 10 ημερες και οταν γυριζω συνηδητοποιω πως ο κλοουν που ειχα παρολο που απο την αρχη ηταν μαζι στο ενυδρειο, ειχε παθει κριση προσωπικοτητας και την ειδε για ΑΝΕΜΟΝΗ!! Ε, σκοτωθηκε το κοραλι μια βδομαδα μετα αφου ειχε ηδη τραυματιστει απο το τρηψιμο παρα πολυ ασχημα...Αντε να το φανταστεις τωρα μετα πο ενα ολοκληρο χρονο ποτε θα υποτροπιαζε!!

Anyway, μαθαινουμε και παθαινουμε. Αυτα πανε μαζι δυστηχως μαζι αλλα το παλευουμε και με κανα βιβλιο μπας και γλυτωσουμε τιποτα. Ε, κατι γινεται παντως.

Στην πορεια θα δουμε.
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01609 seconds with 10 queries