Θεωρια και χημεια (αφορα ΑΟ, KH, PH και τυρφη)
Λοιπον απο οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα, το νερο της οσμωσης, εχει ΜΗ μετρισιμο ph. Οχι 7 οχι 6 απαραιτητα αλλα μη μετρησιμο. Ας υποθεσουμε καποια πραγματα.
Εχετε ενα ενυδρειο αμαζονιου, και αναγκαστικα βαζετε 100% ΑΟ λογω νιτρικων στην βρυση με προσθηκη πριν την αλλαγη, ιχνοστοιχειων για ανεβασμα GH μονο. Ο βυθος σας ειναι αναμεμιγμενος με κατι ασβεστολιθικο και ετσι την ΚΗ την αναλαμβανει αυτος, και την κραταει (πλεον) στο 1-2.
Ο στοχος σας λοιπον ειναι ομαλα και με προσοχη να κατεβασετε το ph που μεχρι προτεινως ειχε κολλησει στο 7,4 λογω νεοτητας ενυδρειου, βυθου κλπ. Βαζετε τυρφη στο φιλτρο. ΟΚ μπηκε και κατι γινετε.
Το βαρελι προετοιμασιας τι το πηρατε? Ο δελτα66 σεντονια ποσταρει και ξαναποσταρει για τους τροπους χρησης της τυρφης και της ΑΟ. Μπορειτε να βαλετε και εκει τυρφη να δουλευει μια δυο μερες να κατεβει το ph.......μπορειτε???
Τι εννοω? Αφου το ph στο 100% νερο ΑΟ ειναι ΜΗ μετρησιμο, αν το κανω εγω επεξεργασια με τυρφη, χωρις καποια προσθηκη buffer (KH 0) το ph που θα παει? Υπαρχει νοημα να στο να το μετρησω? Αν μετρησω ph3 δηλαδη θαχει νοημα?
Επισης η GH ανεβαινει με seachem equilibrium. Αν το βαλω πριν ξεκινησω την επεξεργασια παλι δεν εχει νοημα καθοτι η ΚΗ μενει ανεπαφη. Σωστα?
Tι μου προτεινετε να κανω για να ρυθμιζω το ph στο 6 πριν την αλλαγη? Σκεφτηκα να βαλω καποιο buffer που να ανεβαζει την KH στο βαρελι, ειτε λιγη αμμο περισευμα που εχω, ειτε καμια πετρα, ειτε καποιο συμπληρωμα μονο για KH, να πηγαινει στο 1 και να εχουν νοημα οι μετρησεις (αν πραγματι δεν εχουν νοημα τωρα οπως υποπτευομαι) Για δωστε φωτα.
|