Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 14-02-13, 16:37
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2011
Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Μηνύματα: 7.894
Προεπιλογή

καλωσηρθες!
ενταξει εχει καποια προβληματα το ενυδρειακι σου,αλλα εχουμε δει και χειροτερα εδω μεσα.τουλαχιστον εχεις φιλτρο.και ψαχνεσαι κιολας.


καταρχην περνα μια βολτα απο εδω και διαβασε τα αρθρα στους αρχαριους και στην κατηγορια των μονομαχων.

μετα μπορεις να διαβασεις και το προφιλ του ψαριου σου εδω.
στην ιδια σελιδα θα διαβασεις και το προφιλ για το κορυ που εχεις.(βαλε την ονομασια του στην αναζητηση)

αφου τα διαβασεις αυτα,θα καταλαβεις οτι χρειαζεται να αλλαξεις καποια πραγματα.

1)προμηθευσου με υγρα τεστ για αμμωνια,νιτρωδη και νιτρικα και κανε μετρησεις στο νερο για να δουμε τι γινεται.χωρις μετρησεις,θα κανεις οτι ναναι,κιεμεις θα λεμε οτι ναναι.
επισης αγορασε αντιχλωριο και βαζε παντα την αναλογη ποσοτητα στο νερο της αλλαγης.(προτιμησε to seachem prime γιατι ειναι πιο οικονομικο στη δοσολογια του και κανει και αποτοξικοποιηση της αμμωνιας)

2)καταρχην το κορυ οσο και αν σου αρεσει,θα πρεπει να το πας πισω.θελει ομαδα για να ζησει σωστα και λιγο διαφορετικες συνθηκες αποτι ο μονομαχος.σε μεγαλυτερο ενυδρειο θα μπορουσες ισως να τα εχεις μαζι αλλα σε αυτο που εχεις θα εχεις προβλημα καποια στιγμη.και πιο πολυ το ψαρι.
επισης υπαρχει και ενα θεμα με το αλατι που τα κορυ δεν το ανεχονται ενω για το μονομαχο μπορει καποια στιγμη να χρειαστει να χρησιμοποιησεις.

οπως και ναχει τα 7 λιτρα ειναι δυσκολα ακομα και για ενα ψαρι μονο του,οποτε δυο το κανουν χειροτερα.πηγαινε το στο μαγαζι,η δωστο σε χομπιστα,η παρε μεγαλυτερο ενυδρειο και διαβασε για να το στησεις σωστα.

3)το ενυδρειο σου ειναι υπερβολικα μικρο ακομα και για ενα ψαρι.θα σου ειναι πολυ δυσκολο να κρατησεις σταθερες συνθηκες εκει μεσα,ειδικα μολις πιασουν οι ζεστες.κοιταξε για ενα 40αρι ενυδρειο τουλαχιστον.ειτε μεταχειρισμενο ειτε καινουριο.

4)οι αλλαγες σου για τα λιτρα σου ειναι πολυ αραιες.και χωρις μετρησεις δεν μπορω και να σου πω ποσες χρειαζεσαι και καθε ποσο.ενδεικτικα θα σου πω,οτι οταν κραταγα μονομαχο σε 15λιτρο,εκανα αλλαγες καθε 3 μερες.

5)οι αλλαγες σου πρεπει να γινονται με νερο ιδιας θερμοκρασιας με αυτο που εχει το ενυδρειο και το νερο να πεφτει μεσα σταδιακα ωστε να μη μεταβαλονται οι συνθηκες.μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα ξεχωριστο δοχειο(οπως ενα μπιτονακι 4λιτρο απο απιονισμενο νερο)οπου θα προετοιμαζεις το νερο της αλλαγης με αντιχλωριο,θα το ζεσταινεις,θα το βαζεις λιγο πιο ψηλα απτο ενυδρειο και με ενα σωληνακι αεραντλιας,θα αφηνεις το νερο να τρεξει μεσα.πρεπει η αλλαγη να διαρκει ενα μισαωρο τουλαχιστον.αν το κανεις και 45 λεπτα η μια ωρα,ακομα καλυτερα.

6)χωρις μετρησεις στο νερο δεν ξερουμε αν το φιλτρο σου ειναι στρωμενο.ποσο καιρο το εχεις?

7)τα πλαστικα φυτα βγαλτα και παρε απο ενα πετσοπ ενα κομματι μοπανι(ειδος ξυλου) αγορασε και μια ανουμπια και δεστη πανω του με πετονια η κλωστη και βαλτο στο ενυδρειο.καλο θα ητανε αν προσθετες και καποιο φυτο γρηγορης ανπτυξης οπως κερατοφυλο αλλα και 2-3 φυλλα καταπα η πλατανοφυλα(ξερα και καθαρα).
τα πλαστικα δεν προσφερουν τιποτα και σε αυτα τα λιτρα ειναι ακομα πιο σημαντικο.επισης μπορει να ειναι και επικινδυνα αν βγαλει κατι στο νερο το πλαστικο.λεω για μοπανι γιατι εκτος του οτι θα χρωματισει λιγο το νερο και θα το μαλακωσει,οπως θελει ο μονομαχος και το κορυ,θα βουλιαξει και αμεσως.

χρειαζεσαι οπωσδηποτε θερμαντικο σωμα και θερμομετρο.αν δεν εχεις πρεπει να αγορασεις.τη θερμοκρασια πρεπει να την εχεις σταθερα στους 27-28 βαθμους για το μονομαχο.αλλα σε αυτα τα λιτρα θα δυσκολευτεις πολυ.να το ξερεις...

κοιταξε για καταλληλο ενυδρειο (40-45 λιτρα το ελαχιστο)οσο πιο συντομα μπορεις.και στηστο σωστα διαβαζωντας για το ψαρι σου

9)σιγουρα εχω ξεχασει κατι,θα συμπληρωσουν και οι αλλοι

αγορασε τεστ για το νερο σου οπωσδηποτε!
καλο διαβασμα

να πω επισης,οτι στα λιτρα σου,και οπως ειναι τωρα το ενυδρειο χωρις φυτα κλπ,θα εκανα αλλαγες μερα παρα μερα.και με αρκετα περιορισμενο ταισμα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02068 seconds with 10 queries