Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-01-13, 17:59
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Προεπιλογή

Ψάρια έχεις μέσα; Αν ναι τι και πόσα; Το κερατόφυλλο θέλει νιτρικά για να την παλέψει. Εγώ που ρίχνω όλη τη σειρά της Seachem σε λιπάσματα, έχω CO2 και φωτισμό 1+Watt/lit, το κερατόφυλλό μου δεν είναι και στα καλύτερά του. Το μόνο που το σώζει νομίζω είναι που ρίχνω το Nitrogen. Προφανώς οφείλεται στα λίγα νιτρικά που υπάρχουν στο ενυδρείο μου. Την Κυριακή είχα NO3=0. Θα δείξει όταν μεγαλώσει η ψαροσύνθεσή μου.
Ένα ακόμη που πρέπει να προσέξεις είναι η θερμοκρασία. Τι θερμοκρασία έχεις. Και σε μένα η Valinseria είχε τα μαύρα της τα χάλια τις πρώτε ημέρες. Στην αρχή είχα όμως θερμοκρασία 28 - 29. Το πήρα γραμμή πως κάτι δεν πάει καλά από την Moss. Λέω δεν μπορεί να μου χαλάει η Moss. Κάτι κάνω λάθος. Καθώς το έψαχνα τα παιδιά εδώ μου είπαν πως οι 29 βαθμοί είναι απαγορευτικοί για φυτεμένο. Σιγά σιγά (μέρα με τη μέρα) την έριξα στους 24 - 25. Η Moss πρασίνισε και η Valinseria έχει αρχίσει και παίρνει τα πάνω της δειλά δειλά (της κούρεψα βέβαια τα χαλασμένα φύλλα μετά από τις οδηγίες των παιδιών εδώ στο φόρουμ).
Τέλος όσο αφορά την Valinseria δεν ξέρω αν έπαιζε τόσο ρόλο η θερμοκρασία αλλά να ξέρεις πως θέλει και το χρόνο της να προσαρμοστεί στα νέα (γι' αυτήν) δεδομένα του ενυδρείου σου.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stelios816 Εμφάνιση μηνυμάτων
απο no3 και μετρησεις γενικος πως εισαι? πες μας 2 πραγματακια να δουμε το προβλημα που βρισκεται .λιπασματα και τετοια δεν θες με τα φυτα αυτα θα γεμισεις αλγες απλα.
Με πρόλαβες Στελάρα!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 31-01-13 στις 17:59 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01504 seconds with 10 queries