Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-03-05, 20:49
Το avatar του χρήστη halvas69
halvas69 Ο χρήστης halvas69 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Πάτρα - Αγυιά
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην halvas69 Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην halvas69 Send a message via Skype™ to halvas69
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από George-A
halvas69, για την ανατάραξη της επιφάνειας έχω αντίθετη άποψη. Αν δεν έχεις CO2, με την ανατάραξη δεν το διώχνεις, (να διώξεις τι; ) το αντίθετο μάλιστα, άσε που πιθανόν να έχεις πρόβλημα με την οξυγώνοση, ειδικά τώρα που έχει προβλήματα φωτοσύνθεσης κλπ...
Αγαπητέ Γιώργο, CΟ2 υπάρχει, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες για αυτό πιστεύω ότι είναι πολύτιμο έστω και αυτό το λίγο.
Πρόβλημα οξυγόνωσης δεν υπάρχει, η ελλειπής φωτοσύνθεση δεν σημαίνει και ότι δεν γίνεται η διαδικασία, απλά είναι μικρότερη η δέσμευση CO2 και παραγωγή Ο2 και αντίστροφα το βράδυ.
Το δοκίμασα στο δικό μου 60άρι και με το που μειώθηκε η ανατάραξη στο μίνιμουμ που μπορούσα, υπήρξε "εμφανής" καλυτέρευση της ανάπτυξης των φυτών, έφυγαν και κάτι αλγούλες .
Αν υπάρχει τελικά πρόβλημα οξυγόνωσης, θα φανεί με τον κλασσικό τρόπο της παρατήρησης των ψαριών, αν κάθονται πριν αναψουν τα φώτα, στην επιφάνεια.
Αν δεν έχει καλώς,
όμως αν αρχίσουν το gasping, τότε θα πρέπει η Goldmary να δημιουργήσει ανατάραξη όπως είπες.
Μια δοκιμή θα μας δείξει τι είναι καλύτερο, αλλά καλό είναι να γίνει.

ΥΓ στο ενυδρειάκι έχω 2 λάμπες 15w φθορισμού, απλές.
Μία cool white & μία warm white και σκέτο ψιλό χαλαζιακό χαλίκι, χωρίς extra υπόστρωμα.

Αν βρω φώτο θα την βάλω να δεις το αποτέλεσμα.

και νάτες
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01412 seconds with 10 queries