Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 29-01-13, 14:43
Το avatar του χρήστη Qbrain
Qbrain Ο χρήστης Qbrain δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 28-12-2012
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 226
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από yannis Εμφάνιση μηνυμάτων
φίλε αν θες να ρυθμησεις τους θερμαντηρες σωστα πρεπει να τους ρυθμησεις εναν εναν ξεχωριστα (σε μικρο ογκο νερου για ευκολια και γρηγοράδα), ανεξάρτητα απο το αν βαλεις κοντρολερ η οχι.

Η κλίμακα θερμοκασίας που εχουν οι θεμαντηρες πανω τους ειναι κατα προσέγγιση και δεν δινουν την αναγραφομενη θερμοκασια (για αυτο τον λογο καποιοι θερμαντηρες σου δίνουν την δυνατοτητα μικρομετρικης ρύθμισης).

Σίγουρα στα 220 λιτρα ενυδρειο ενας θερμαντηρας θα ηταν πιο σωστη λυση, αλλα αφου εχεις 2 παιξε μαζι τους, να μαθεις τον εξοπλισμο σου μεχρι να βαλεις ψαρια.

Τι μαρκα ειναι οι θερμαντηρες που χρησιμοποιεις; με τι οργανο μετρας την θερμοκασια; σε ποιο σημειο στο ενυδρειο μετρας; Μηπως παιρνεις λάθος ενδειξη;

Επισης δεν ονομαζονται θερμοστατες αλλα θερμαντηρες. Οι θερμαντηρες ομως περιεχουν μεσα τους θερμοστατη (δηλαδη αναλογικο κοντρολερ).

Και μενα που κανει εντυπωση που τοσοι πολλοι συστηνουν κοντρολερ. Σιγουρα η αποψη τους ειναι σεβαστη.
Όλα τα χρονια οσες φορες αναγκαστηκα να βαλω 2 θερμαντηρες (ακομα και σε μικρα ενυδρεια) δεν χρειαστηκα κοντρολερ. Βέβαια χρησιμοποιω καλους θερμαντηρες ή ειμαι τυχερος.
Φοβαμαι ομως οτι πολλοι απο μας συστηνουν πραγματα που απλα εχουν χρησιμοποιησει χωρις να εχουν εμπειρια και στον διαφορετικο τροπο - αλλα αυτο ειναι ανθρωπινο.
Επίσης πολλα ενυδρεια που χρησιμοποιουν κοντρολερ εχουν αλλη θερμοκασια απο αυτη που μετρανε με το probe το οποιο μας αρεσει η οχι δεν ειναι το καλυτερο οργανο μετρησης θερμοκασιας.

Εγω δεν σου λεω να μην βαλεις κοντρολερ αλλα πριν βαλεις να δεις τι μπορεις να κανεις με αυτα που εχεις και εσυ θα κρινεις
o ενας ειναι ελιτ, ο αλλος να σου πω την αληθεια δεν θυμαμε, εχω και ενα τριτο που ειναι 150watt στο 60λιτρο, μπορει να τον κανω τραμπα με τον ενα απο τους 2 να δω τι γινετε

γνωριζω τι ειναι ο θερμοστατης, οπως και ο θερμαντηρας, και αν θελουμε να ειμαστε σωστοι δεν ειναι ουτε το ενα αλλα ουτε και το αλλο, ειναι ενα αυτομονο θερμαντικο σωμα(αντισταση)με αναλογικο θερμοστατη(ελασματα) αλλα ολοι το λεμε θερμοστατη για ευκολια του λογου, οποτε μην κολλάμε στις λεξης

δεν ξερω αν χρειαζεται ο controler η οχι αλλα σιγουρα θα πρεπει να βρω μια λυση πριν μπουν τα ψαρια

μετραω 3 cm απο την επιφανια στην μια ακρη με αναλογικο θερμομετρο
μετραω στον βυθο στο κεντρο του ενυδρειου με ψηφιακο θεμομετρο ενυδριακης χρίσης
και μετραω στο μεσω στην αλλη γωνια με ψηφιακο θερμομετρο τυπου pt100

και κατι ακομα, το ενυδρειο ειναι 220 λιτρα ονομαστική, δεν έχει 220 λιτρα νερο, αλλα με το ζόρι 160 λιτρα οποτε με την λογικη 1watt/litro με ενα 150watt θα ειμαι οκ?
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Οχι.
Οι λαμπες μηπως?

Αν δεν βρεις ακρη, ξεστησε το και βαλε σε εκεινη τη θεση, ενα 400+αρι με δισκους
θα μπορουσαν οι λαμπες να ανεβαζουν 2 βαθμους το νερο?

δισκους???? ασε τους δίσκους για τους έμπειρους.... εγω αν ασχοληθώ με δίσκους θα ειναι η σερβιρίσματος η μουσικής!
__________________
by qbrain
qfail.blogspot.com

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Qbrain : 29-01-13 στις 14:43 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,05356 seconds with 10 queries