Να κανω μια ερωτηση; Εκανα για πρωτη φορα προετοιμασια νερου με τυρφη, μιας και τωρα ηρθε το 200λιτρο βαρελι μου, (μεχρι τωρα το παλευα με ενα 40λιτρο). Οι κινησεις μου ηταν οι εξης. Ενα βραδυ εβαλα την οσμωση μα παραγει νερο, το μεσημερι ειχαν μαζευτει καπου 160-180 λιτρα. Δε βαριεσαι λεω πολλα ειναι αλλα ας κανω μια μεγαλυτερη μιας και το παραμελησα στις διακοπες και ειχα καλα νιτρικα 20-25.
Εχω προσαρμοσει εναν σωληνα περιπου μισο μετρο στην εξοδο της eheim 1250 (1200l/h) και στο αλλο ακρο ενα μπουκαλι κοκα κολας 1,5λ κομμενο. Εβαλα ενα λιτρο τυρφη σε ενα καλσον και λιγο filterwool μετα να κραταει τυχον βρωμιες. Την εβαλα να δουλευει πριν 3 μερες. Και σημερα λεω ας μετρησω μιας και την κυριακη εχω προγραμματισμενη αλλαγη. Αποτελεσμα ph...6 και λιγοτερο. Το τεστ τερματισε.
Δυο ερωτησεις προκυπτουν απο αυτο. Πρωτον παιζει ρολο που δεν εβαλα τα ιχνοστοιχεια που ανεβαζουν ΜΟΝΟ την gh απτην αρχη; Δευτερον μιας και το ph επεσε τοσο πολυ λεω να κανω την αλλαγη σε 3 δοσεις αυτη τη φορα. 50 λιτρα σημερα 50 αυριο και 50 μεθαυριο. Και απτην επομενη φορα μαλλον θα βαλω την τυρφη μια μερα πριν την αλλαγη. Επαθα πλακα με την πτωση. Το ενυδρειο αυτη τη στιγμη εχει ph 6,8-6,9.
|