Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lionor
Για να μην κανω και αλλα λαθη, θελω να μου πειτε:αμμωνια ποση να ριχνω για να διατηρηθει η βιολογια;
|
ριχνεις μεχρι μια μερα πριν βαλεις ψαρι.
Οταν εισαι ετοιμος κανεις τις αλλαγες σου να πεσουν τα νιτρικα (αν χρειαζεται -που πολλες φορες χρρειαζεται- δευτερη και τριτη αλλαγη αφηνεις κανα διωρο μεταξυ των αλλαγων και προσεχεις θερμοκρασια), μετα απο 24 ωρες παιρνεις τελικες μετρησεις για το ενδεχομενο να αλλαξε κατι, κι αν ολα ειναι οκ -που συνηθως ειναι- βαζεις ψαρι.
Η δοση που θα ταιζεις οσο δεν εχεις ψαρι θα ειναι ιδια με αυτη που εριχνες τελευταια.
Παράθεση:
Την θερμοκρασια να την ριχνω σταδιακα ή να κλεισω τον θερμαντηρα και να την αφησω να πεσει με τις αλλαγες νερου;
|
Ναι, το συγκεκριμμενο θεμα θελει αρκετη προσοχη.
προσωπικα εχω ριξει αποτομα χωρις προβλημα αλλα απο τους 30 στους 27.
Τωρα εσυ θες να πας σε κρυο νερο οποτε δεν ξερω μηπως ειναι καλυτερα να αρχισεις να ριχνεις ενα βαθμο τη μερα απο σημερα.
Θα πουν θετικοτερα βεβαια οσοι εχουν εμπειρια κρυου νερου, ομως δε νομιζω να σου πει καποιος να ριξεις 6-7 βαθμους με τη μια
Παράθεση:
Αλλαγη νερου να κανω ολικη ή μερικη π.χ. ανα ημερα;
|
συνηθως η πρωτη ειναι σχεδον ολικη και μετα κανουμε μικροτερες μεχρι να φερουμε τις παραμετρους (τα νιτρικα βασικα πιο πολυ).
Στη δικη σου περιπτωση ομως λογο οτι θα σκοτωσεις αρκετη βιολογια με την μεγαλη αλλαγη θερμοκρασιας καλυτερα θα ηταν να εκανες ποσοστιαιες αλλαγες ωστε να ελαχιστοποιησεις τις απωλειες τουλαχιστο απ ολα τα υπολοιπα.
Αποψη μου βεβαια, δεν εχω παιξει ποτε με κρυα αλλα οποιος φυλλαει τα ρουχα του...