Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 07-01-13, 16:46
Elhnaras Ο χρήστης Elhnaras δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 07-01-2013
Περιοχή: Berkeley, CA, USA
Μηνύματα: 35
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ηταν οντως μια εκπληξη .... δυσαρεστη ομως. (Δεν ηξερε ο δωρητης ΟΚ, ουτε κι εσυ. Αν εφερνε πχ καποιος σε μενα δωρο ζωντανο θα το επαιρνε οπως ηταν σπιτι του, να δει τη γλυκα)

Κανονας 1 : Δεν κανουμε δωρο ζωντανα. α) γιατι δεν ξερουμε αν αυτος που δεχεται το "δωρο", ειναι σε θεση, θελει, ξερει και μπορει να τα συντηρησει σωστα. Δεν μιλαμε για μπιμπλο.
Κανονας 2 : Δεν βαζουμε ψαρια σε "αστρωτο" ενυδρειο (εκτος κι αν ξερουμε να "μπολιασουμε" και γενικα εχουμε μεγαλη εμπειρια)
Κανονας 3 : Πριν παρουμε ενα ψαρι, το μελεταμε. Τι "απαιτησεις" εχει σε τιμες νερου (pH GH θερμοκρασια), διαθεσιμο χωρο (διαστασεις ενυδρειου), συμβατους συγκατοικους (αν δεν θελουμε να στησουμε spacies tank και παμε σε κοινωνικο), φιλτρανση, διατροφη, ακομα και ενταση φωτισμου, ενταση ροης νερου, καταλληλης διακοσμησης.
Ολα αυτα παιζουν ρολο για την σωστη διαβιωση ενος ψαριου.

Τωρα ξεκινα διαβασμα κι αν επιζησουν τα ψαρια αναψε ενα κερακι στον Αη Γιαννη (μερα που'ναι).
Ολα τα υπομνηματα των αρχαριων http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34
Ολα τα υπομνηματ για τα bettas http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=39
Το προφιλ με τις πληροφοριες για το μονομαχο http://www.seriouslyfish.com/species/betta-splendens/


Αμεσες κινησεις που μπορεις να κανεις.
1. Να δωσεις καπου τα ψαρια να ειναι ασφαλη, μεχρι να στρωσεις το ενυδρειακι. Μετα το στρωσιμο να παρεις μονο το ενα απο αυτα (και τα τρια δεν θα καλοπερασουν σε 20 λιτρα, μονομαχοι ειναι, το λεει η λεξη)
2. Μεχρι να τα δωσεις, (για να μη καουν τα ψαρια απο την αμμωνια) να κανεις αλλαγες νερου δυο φορες την ημερα 40% (για σφαλεια) με νερο αποχλωριωμενο και ακριβως ιδιας θερμοκρασιας με του ενυδρειου και εισαγωντας το πολυ αργα (σταγονα σταγονα), να διαρκει και 30-45 λεπτα η αλλαγη νερου.
3. Να μη ταισεις καθολου.
Κοιταξτε για να τον δικαιολογησω πηγε και καθισε σε γνωστο πετ σοπ 2,5 ωρες και επειδη εχω διαβασει αν οχι τα παντα αρκετα αρθρα απο σας του ειπς ενα καρο αλουμπες αυτος του προτεινε τα φυτα και τις πετρες και επισης ειπε οτι δεν εχει κανενα προβλημα ο μονομαχος με τις δυο θηλυκες,δηλαδη ειναι ανεπτριπετπτο να 'ψαρωνουν' ετσι τον κοσμο απλα και μονο για να αγορασει.Αναφορικα με το 'ενυδρειο' μου!1ον Δεν εχω ιδεα απο φιλτρα και ψαχνω στο σαιτ οσο πιο πολυ γινετε αλλα ακομα και για το μπολιασμα κατι βρηκα 2ον δηλαδη στο 20 λιτρο παρ ολοπ ουδ εν το προτεινετε μπορει να ζησει τελεια ενας μονομαχος?Μαζι του εδωσαν ενα σκουπακι καθαρισμου aqua ex nano(jbl) και ενα βλετιωτη νερου biotopol?που μου γραδει να βαζω 10 ml σε καθε αλλαγη νερου(το νερο ειναι της βρυσης)
 
Page generated in 0,01752 seconds with 10 queries