Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 03-01-13, 20:49
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 27-05-2012
Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Μηνύματα: 1.093
Exclamation

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από marnek Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα και καλή χρονιά!!!
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα φυτά του ενυδρείου αλλά και των κατοίκων του!!!
Το ενυδρείο μας είναι σχετικά καινούριο. Μας το δώσανε πριν από 1-1,5 μήνα!!
Το "στήσαμε" από την αρχή (με τις συμβουλές τις δικές σας αλλά και του κατατοπιστικότατου και ευγενέστατου κυρίου στο πετ-σοπ).
Να επισημάνω ότι στις αγγελίες έχω βάλει ότι ζητάω καπάκι για το ενυδρείο, εάν υπάρχει, μιας και το δικό του είναι σπασμένο!!
Το ενυδρείο είναι 24 λίτρα και φιλοξενεί ένα χρυσόψαρο.
Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
- Μπορώ τώρα να βάλω φυτά στο ενυδρείο μου; ή έπρεπε να το είχα κάνει;;
- Πόσα ψαράκια μπορώ να βάλω στο ενυδρείο;;
- τα χρυσόψαρα συμβιώνουν με κανένα άλλο είδος;;

Και, από περιέργεια: Μία φίλη μου είχε στο ίδιο ενυδρείο χρυσόψαρο + μονομάχο + άλλα ψαράκια + ένα μικρό "καρχαριάκι". Αυτά συνυπάρχουν;; ιδίως το καρχαριάκι;;
Καλή χρονιά!

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω τώρα που είσαι στην αρχή αλλά πρέπει να μάθεις αρκετά απΆ ότι καταλαβαίνω. Η ψαροσύνθεση που αναφέρεσαι είναι εντελώς λάθος. Τα χρυσόψαρα είναι κρύου νερού. Το σημαντικότερο όμως είναι πως το ενυδρείο που έχεις είναι ακατάλληλο (εξαιρετικά μικρό) για χρυσόψαρο. Επίσης είναι γενικότερα μικρό για να βάλεις μέσα ψάρια. Δεν ξέρω αν κάνει για μονομαχοενυδρείο μιας και δεν έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ψαράκι και δεν γνωρίζω πράγματα γιΆ αυτό αλλά θα σου πρότεινα αν θες οπωσδήποτε να το κρατήσεις να το έκανες φυτεμένο γαριδάδικο. Μπορεί να κάνω και λάθος και να μπορείς να βάλεις κάποιο ψαράκι μέσα αλλά δεν νομίζω . Τι φίλτρο έχεις ; Έχεις βάλει και θερμοστάτη ; Τι μετρήσεις κάνεις με το χρυσόψαρο μέσα εκεί ; Κάνε μια πιο αναλυτική περιγραφή. Έχεις διαβάσει τα υπομνήματα για τους αρχάριους; Από τα λεγόμενά σου διακρίνω μεγάλα κενά. Κάνε ένα κόπο και ρίξε πάλι μια ματιά.

ΑΡΧΑΡΙΟΙ (Ξεκίνα από εδώ)
ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ (Και μετά εδώ)

ΥΓ. Και να θυμάσαι "ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ (δεν συγχωρούνται λάθη - το πρώτο λάθος είναι και το τελευταίο - μη αναστρέψιμες καταστάσεις - μικρά λάθη με καταστροφικές συνέπειες - ακατάλληλο για αρχάριους) " .
__________________
http://tommytomato.rockinghamgateway.com/wp-content/uploads/2008/05/fish_animated.gif
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01733 seconds with 10 queries