Με 25 βαθμούς θερμοκρασία είναι μια χαρά τα M. ramirezi.
Η διαφορά στην σκληρότητα (κυρίως αν το ψάρι μεταφερθεί από νερό με ψηλή σκληρότητα σε νερό με χαμηλή) μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα αν δεν γίνει σωστά ο εγκλιματισμός του ψαριού - οσμωτικό σοκ.
Σταύρο, πολύ πιθανόν το ψάρι να μην ήταν καλά εξ'αρχής και να μην φταίει τίποτα από τα προαναφερθέντα. Γενικά τα ramirezi είναι ευαίσθητα ψάρια και σε πολλές περιπτώσεις πολύ χομπίστες δεν καταφέρνουν να τα κρατούν ζωντανά πάνω από λίγες μόνο μέρες.
__________________
Πέταλο
|