Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pantelos
ουτε κατα διανεια δεν το θελω τοσο σκοτεινο.... το ειπα και ποιο πανο εξαλου!!!! θα εχω ναι μεν χαμιλο φωτισμο αλλα δεν εχω σκοπο να σκουρινω τοσο πολυ το νερο!!! οποτε μπορει να μου πει καποιος για μερικα φυτα που θα μπορουσα να βαλω τελικα?? σπυρο δεν θα το αφησω να απλωθει σε ολο το βυθο μονο σε μερικα σειμια το θελω!!! και εκτος απο αυτα τι αλλα θα μπορουσα να βαλω???
|
Χαχαχα μας τα παν κι αλλοι.
Δεν κρατιεται βρε συ σε ενα σημειο.
Εκτος κι αν εισαι συνεχεια με τα χερια μεσα και το ξεριζωνεις, κατι που σου ειπα δεν ειναι καλο για τα ψαρια.
Σου ειπα με μετριο φωτισμο και νερο Ν Αμερικης (μαλακο και οξινο), οι εχινοδωροι (προτιμοτερα τα μεγαλυτερου υψους ειδη και αργης αναπτυξης) ειναι καταλληλοι.
Αλλα φυτα Bacopa australis, Egeria densa, Sagittaria subulata, Eleocharis acicularis, cabomba caroliana,
Υπαρχουν κι αλλα αλλα εχουνε απαιτησεις σε φως κλπ και παμε αλλου.
Φυτα επιφανειας (πχ Pistia stratiotes, Limnobium laevigatum, Hydrocotyle leucocephala, Azolla caroliniana, Eichhornia crassipes κλπ) τα οποια ομως θα σου κανουν σκια, και αυτο μεν θα ειναι καλο για τα ψαρια, αλλα κακο για τα αλλα φυτα)
ΥΓ Για βοηθεια στην απονιτροποιηση μπορεις να βαλεις υδροφιλα φυτα οπως ποθος και φυλλοδεντρο (απο φυτωρια πχ Αντεμισαρης κλπ).
Καθαριζεις πολυ καλα τις ριζες απο το χωμα και τις ξεπλενεις καλα και τις βαζεις σε ενα κουβα με νερο για καμια 10 μερες, αλλαζωντας καθς 2-3 μερες το νερο με φρεσκο. Μετά, το τοποθετεις βυθιζοντας μονο τις ριζες στο ενυδρειο

και ακουμπας στο καπακι το κλωναρι με τα φυλλα (αρκει να υπαρχει καποιο ανοιγμα για να βγαινει, εγω τα βγαζω απο τα χερουλια του καπακιου του Rio που τα εχω αφαιρεσει στο πισω φλαπ).

καποιοι το τοποθετουν και μεσα στο ενυδρειο, αλλα το πιθανοτερο ειναι να σαπισουν τα φυλλα του σταδιακα (και αυτο δεν ειναι καλο για το νερο και τα ψαρια) αφου ειναι υδροφιλο και οχι υδροβιο οπως ειπαμε.