Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Skydiver
Εγώ προσωπικά ξέρω ότι το filterwool μπαίνει τελευταίο για να κρατάει ότι μικροσωματίδιο έχει περάσει ή και ξεκολλήσει από τα προηγούμενα υλικά για να βγει το νερό όσο πιο καθαρό γίνεται ξανά στο ενυδρείο. Αν το filterwool μπει πρώτο το σημαντικότερο είναι ότι θα μπουκώνει αμέσως αλλά θα είναι και πιο δύσκολη η αλλαγή του. Δεν θα υπήρχε λόγος άλλωστε να βάλουμε μετά από αυτό σφουγγάρι, μιας και θα μας είναι άχρηστο. Είναι αδύνατον να περάσει κάτι από το filterwool και να το κρατήσει το σφουγγάρι. Αυτό γνωρίζω εγώ. Όπως σε αυτό το σχέδιο. 
|
Το βαμβακι το βαζουμε σε θεση που μπορουμε να εχουμε πιο ευκολα προσβαση, ασχετα αν ειναι στην αρχη ή στο τελος της ροης του νερου.
Οπως βλεπουμε στα φιλτρα της eheim το εχουν στο τελος της ροης, και ειναι πανω πανω, οπου μπορουμε να ακοιξουμε το καπακι και να το αλλαξουμε οταν βουλωσει.
Στα φιλτρα της juwel ειναι παλι πανω πανω αλλα πρωτο στη σειρα των υλικων

Εκει βεβαια βουλωνει πιο γρηγορα, γιατι τρωει το χοντρο σκουπιδι πριν περασει απο καποιο αλλο υλικο, αλλα κραταει πιο καθαρα τα επομενα υλικα.
Και οι δυο τοποθετησεις σωστες ειναι. Αυτο που μετραει ειναι αν βουλωνει γρηγορα, να μπορουμε να το αλλξουμε ευκολα, χωρις να ανοιξουμε ολο το φιλτρο.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από htsopelas
Γιατί μου φαίνονται όλα τόσο δύσκολα? Μάλλον επειδή είμαι τελείως αρχάριος με τον "χώρο".
|
Καλως ηρθες.
Ξεκινα αναγνωριση διαβαζωντας τα υπομνηματα των αρχαριων, με σειρα απο κατω προς τα πανω. (πρωτα το "Τι χρειαζομαι για να στησω ενα ενυδρειο ως αρχαριος", μετα το "Κατανοώντας τον κύκλο του αζώτο" κλπ)
Εδω
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34