Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από antricos
Παιδιά υπάρχει κανένα θερμόμετρο ακριβείας να μου προτείνετε? Αρχίζουν και σπάνε τα νεύρα μου έχω πάρει ήδη 3 και κανένα δεν δείχνει το ίδιο με το άλλο... Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο που να δουλεύετε εσείς? Ελλάδα ebay δεν με νοιάζει. Αυτά που έχω πάρει εγώ είναι 1 κινέζικο από Ελλάδα (γυάλινο), ένα κινέζικο από ebay (γυάλινο) και ένα ψηφιακό HAILEA από εδώ. Το πρώτο μου δείχνει 26C το δεύτερο 24C και το τρίτο 27,3C και όλα αυτά με την αντίσταση ρυθμισμένη στου 24C (Jager 150Watt σε 140lt ενυδρείο)
|
Απ' ότι κατάλαβα έχεις 2 αναλογικά (υδραργύρου). Πάρε άλλο ένα και βάλτα και τα 3 μέσα. Άστα 1-2 ωρίτσες για να είσαι σίγουρος και πάρε τον μέσο όρο. Όσα περισσότερα βέβαια βάλεις τόσο σωστότερο αποτέλεσμα θα έχεις. Αυτό που θα πάρεις να κοιτάξεις να είναι διαφορετικό από τα άλλα δυο. Αν πάλι πάρεις περισσότερα από ένα το ίδιο και εκεί. Να κοιτάξεις δηλαδή να πάρεις το μέσο όρο από διαφορετικά θερμόμετρα. Άλλη μάρκα ή της ίδιας εταιρίας αλλά άλλο μοντέλο. Δεν έχεις ακούσει πως όταν τσακώνονται 3-4 και έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις λέμε "κάπου στη μέση είναι η αλήθεια"; Έτσι και εδώ!
Η αληθινή σου θερμοκρασία πρέπει να είναι κριμένη ανάμεσα στις μετρήσεις σου...
ΥΓ. Τις μετρήσεις να τις πάρεις με αναλογικά (υδραργύρου) και όχι ψηφιακά. Τα ψηφιακά φεύγουν σχεδόν όλα. Τα αναλογικά είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα χωρείς βέβαια σε αυτόν τον κανόνα να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις.