Θέμα: Άλγη . . .
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #25  
Παλιά 10-03-05, 18:38
George-A Ο χρήστης George-A δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 22-04-2003
Περιοχή: MN, USA
Μηνύματα: 512
Προεπιλογή

Μην τα κάνεται τα πράματα ποιό δύσκολα!

Οταν λέμε ότι ένα φυτό έχει πολλές απαιτήσεις σημαίνει ότι θέλει φώς και θρεπτικά αλλιώς δεν αναπτύσεται - πεθαίνει.
Το αργής-γρήγορης αναπτυξης, είναι αυτονόητο τι σημαίνει.
Παρα πολλά φυτά προσαρμόζονται σε διάφορες συνθήκες με αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης. Οταν ένα φυτό αναπτύσεται γρήγορα καταναλώνει αρκετά θρεπτικά και ενέργεια για τον πολλαπλασιασμό των κυτάρων του, το οποίο δουλεύει ανταγωνιστικά με την άλγη.
Επίσης πολλά φυτά αργούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, δηλαδή πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες να τα δεις να αρχίσουν να αναπτύσωνται γρήγορα και να πεθαίνει η άλγη.

Απο τα φυτά που έχω προσωπική εμπειρία, η anubia ότι και να την κάνεις είναι αργό! Ναι, με καλές συνθήκες τα πάει καλύτερα, είναι όμως πάναργο! Οτι και να έχω κάνει τα παλιά φύλα πάντα πιάνουν μαυρίλα απο επάνω. Μην διανοηθείς να το έχεις κεντρο κάτω απο το φώς. Ξέρω, το να κόβεις παλια φύλα απο anubia είναι σαν να σου κόβουν τα δάκτυλα!

Το hygrophila polysperma ειναι ένα απο τα ποιο γρηγορα φυτά το οποίο δουλεύει και σαν δείκτης γιατι προσαρμόζεται σχετικά γρήγορα. Δηλαδή σε μια μέρα μπορεις να καταλάβεις τις αλλαγές βλέποντας την ανάπτυξή του. Το βρίσκω πολύ καλή ιδέα να έχεις σε κάποιο σημείο 2-3 κοτσανάκια και να βλέπεις άμεσα αν όλα πάνε καλά. Το μοιονέκτημα είναι ότι αν όλα πάνε καλλά θέλεις κάθε 1-2 μέρες κλάδεμα.

Για τα φωσφορικά η ερώτησή μου ήταν για το παραπάνω σχόλοιο του λασαλ, το τεστ είναι απαραίτητο όχι στο να βασίζεσαι την μέτρηση αλλά να προλάβεις ακρότητες, αν πχ ήταν 0 είναι κακό.

Και κάτι άλλο που είναι απαρέτητο είναι και κάποιο γλυφτάκι, όπως μερικά οτο, sae κλπ..... κάνουν πολύ καλή δουλιά!
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01709 seconds with 10 queries