Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 14-12-12, 14:27
Το avatar του χρήστη Stefan0s
Stefan0s Ο χρήστης Stefan0s δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 27-08-2010
Περιοχή: Πειραιάς , Αττικής
Μηνύματα: 174
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια και το συζητάμε....
το alpha της aquavitro http://www.aquavitro.com/products/alpha.html
(σειρά προϊόντων ή θυγατρική της Seachem? )
διαφημιζόταν σαν 50% πιο ενεργό απο το Prime.
Τώρα δεν το βλέπω να υπάρχει καν στο site της Seachem http://www.seachem.com/Products/Products.html
Ξέρει κανείς αν αποσύρθηκε?
Το έχει δοκιμάσει κανείς?
Το είχα δει μόνο σε ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη.
Καλησπέρα σας
Το alpha το χρησιμοποιώ στο θαλασσινό μου εδω και κανα μήνα και είμαι ευχαριστημένος.Αν επιθυμέις να το προμηθευτείς και δυσκολεύεσαι μπορώ να σου πρωτείνω 2-3 πηγές.
Το είχα πάρει 22,50 € τα 350 ml.Η προτεινόμενη αναλογία είναι 1 ml για 60 L οπότε το μπουκαλάκι αρκεί για 2100 λίτρα (περίπου 0,01 € το λίτρο).Αυτή η δόση αφαιρεί 0,8mg/L αμμωνίας και 1,2mg/L χλωραμίνη ή 0,8mg/L χλωρίνη.
Πάντα εμπιστεύομαι τις οδηγίες χρήσης των προιόντων και το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν αποτελεί εξαίρεση για 'μένα.
Καταρχάς ο κατασκευαστής το πουλάει για χρήση σε ενυδρεία υφάλου.Αναγράφει μεταξύ άλλων στην συσκευασία του οτι απομακρύνει χλωρίνη , χλωραμίνη και οτι μετατρέπει την αμμωνία σε ασφαλή μη τοξική μορφή η οποία αποικοδομήτε απο τα βακτήρια και τους κατοίκους (π.χ. αχιβάδες) του reef.
Αναγράφει οτι βοηθάει στο 'στρώσιμο' , οτι διατηρεί υγιεί τα ψάρια , καθώς και οτι έχει και άλλες χρήσεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Νομίζω οτι η αναφορά μου σε αυτό το σκεύασμα είναι εκτός θέματος μιας και ο παραγωγός το διαθέτει για 'αλμυρούς' και όχι 'γλυκούς'. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει σε γλυκό και ούτε πρόκειται.

Για το γλυκό νερό ,προσωπικά, θεωρώ καλύτερο όλων των άλλων σκευασμάτων το Aquasafe της Tetra (αν και χρησιμοποιώ το STRESS COAT+ της API.Παρόλα αυτά πάντα έχω ένα μπουκάλι Aquasafe για 'φάρμακο').Αν κάποιος ήθελε να του προτείνω σώνει και καλά κάποιο βελτιωτικό νερού θα του πρότεινα αυτό της API αν και θεωρώ καλύτερη επιλογή τη μη χρήση του (απλά 'παλαίωμα' του νερού για 24-48 ώρες και ένα μπουκάλι Aquasafe σε περίπτωση που θές να κάνεις επιτακτικές αλλαγές νερού λόγω ανεπιθύμητων τιμών νερού/ασθένειας ψαριών).Δεν θεωρώ οτι είμαι πλήρης γνώστης του αντικειμένου αλλα με αυτές μου τις επιλογές δεν έχω 'χάσει' ούτε physa εξαιτίας της χρήσης ή μη βελτιωτικών στο νερό μου (και ως γνωστόν , ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει).

Υ.Γ. Όλα τα όσα αναγράφω προέρχονται απο δικές μου εμπειρίες και πεποιθήσεις , και μόνος λόγος για την παράθεση είναι η κριτική σκέψη των τυχών ενδιαφερομένων , χωρίς καμία επιθυμία να διαφημίσω ή δυσφημίσω οποιαδήποτε άλλη τακτική ή/και προιόν.

Φιλικά και με εκτίμηση
Στέφανος
__________________
Αν δεν βρέξεις κώλο ,ψάρι δεν τρως.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01714 seconds with 10 queries