Για να μην ανοίγω νέο θέμα, λέω να το αναθερμάνω... Ξέρουμε από τη χημεία ότι πολλές αντιδράσεις μέσα στο σπίτι μπορούν αν προκαλέσουν co2, σαν υποπροϊόν της χημικής αντίδρασης. Επειδή ψάχνω έναν πιο εύκολο τρόπο παραγωγής co2, και ίσως πιο αποδοτικό, ήθελα τη γνώμη σας. Ας δούμε όμως τους 3 τρόπους που έχω στο μυαλό μου,
μαγιά ζάχαρη σόδα, Η μαγιά ενεργοποιείτε, τρώει τη ζάχαρη, παράγει γαλακτικό οξύ και co2, και σόδα συν γαλακτικό οξύ co2. Αυτός ο τρόπος φαίνεται ο πιο αργός και σταθερός και συνάμα αποδοτικός με σταθερή έξοδο αερίου που όπως λέτε κρατάει μέρες.
baking powder. Χημική αντίδραση μέση ταχύτητας που παράγει co2, από κάποιο αξύ, και κάποια βάση.
σόδα συν ξύδι ή κάποιο οξύ, γρήγορη αντίδραση που παράγει co2.
Η απόδοση στους 3 αυτούς τρόπους, είναι το ζητούμενο κατά πόσο δηλαδή μπορούμε με κάποιο τρόπο να κρατήσουμε σταθερή την έξοδο co2 για πιο πολλές μέρες. Στον πρώτο τρόπο επειδή ότι παράγετε παράγετε αργά, μπορούμε εύκολα χωρίς κάποια βαλβίδα να ρίχνουμε το co2 On the fly. Στους άλλους τρόπους όμως, η αντίδραση είναι πιο γρήγορη, και πρέπει να μειωθεί η ροή... Αυτό μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο??? Αν λοιπόν με κάποια βαλβίδα μειώσουμε την ποσότητα ροής του co2, μέσα στο ενυδρείο στο επιθυμητό επίπεδο, μήπως ο δεύτερος και τρίτος τρόπος κρατήσουν πιο πολύ??? Και κυρίως τώρα που έχει κρύο και η μαγιά πέφτει σε απόδοση... Τι λέτε???
__________________
Πωλούνται κλαδέματα!!! A this, last yearr!!!
Τώρα πωλούνται Apple snails!!!
|