Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harmasn
Αφου λες πως θα στιθει τωρα το ενυδρειο γιατι δεν προσπαθεις να παρεις ενα μεγαλυτερο και να εχεις και περισοτερες επιλογες;
Εγω σαν αρχαριος που ημουν και ειμαι ακομα πιστευω πως πρεπει να ξεκιναμε με ενα 100 λιτρα που δεν ειναι ουτε πολλα ουτε λιγα τα λιτρα και μας δινουν και περισοτερες εναλακτηκες(μην φανταστεις και τρελα πραγματα)
Συν οτι οσο περισοτερα λιτρα εχεις τοσο περισσοτερες πιθανοτιτες εχεις να συνχωρεθουν τα λαθη που θα κανεις.(γιατι θα κανεις ολοι καναμε) αλλα οχι και τα τραγικα βεβαια
Γιατι ποιο ευκολα κρατας μια βιολογια σε ενα μεγαλουτσικο ενυδρειο παρα σε ενα μικρο
|
Εχω ηδη το ενυδρειο !
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nazgul
Ξερεις τι θα σου ελεγα να κανεις?
Στησε το ενυδρειο σου, προχωρησε με στρωσιμο ή μπολι, δεν ξερω τι εχεις σκοπο να κανεις, κανε μετρησεις και μετα βαλε οποιοδηποτε ψαρακι, αναλογα με αυτες και τις αναγκες των ψαριων.
Καλο ειναι να φερνεις τις συνθηκες του ενυδρειου στις αναγκες των ψαριων και οχι το αντιθετο. Μονο κερδισμενος θα βγεις και εσυ, αλλα και τα ψαρακια σου.
-------------------------
Στο παρελθον ειχα σε 60αρι ενα μονομαχο, μαζι με ενα κοπαδακι pristella maxillaris. To κοπαδακι ηταν συνηθως μαζεμενο και δεν εκανε βολτες σε ολο το ενυδρειο. Στην αρχη νομιζα οτι ετσι ειναι τα συγκεκριμενα ψαρακια. Μολις, ομως, εφυγε ο μονομαχος απο το ενυδρειο, δεν σταματησαν να σουλατσαρουν παντου. Ηταν απολαυση.
Καταλαβαινω οτι θελεις να βαλεις οσο το δυνατο περισσοτερα ψαρακια για να υπαρχει κινηση, αλλα ενας μονομαχος με την τεραστια προσωπικοτητα του, σιγουρα φτανει και περισσευει για να γεμισει 60 λιτρα. Οπως και ενα μικρο κοπαδακι, επισης μονο του.
Και αν θελεις τη γνωμη μου, αν εστηνα τωρα μονομαχοενυδρειο, θα τον εβαζα μαζι με 4-5 γαριδες amano. Αλλα και παλι εξαρταται απο την προσωπικοτητα του. Γιατι υπαρχει περιπτωση να βγει επιθετικος και να τις κανει μεζεδακι τις γαριδες.
|
Ευχαριστω για την βοήθεια !
Αν θα βαλω μονομαχο δεν θα βαλω κατι αλλο! αν ομως αποφασισω για καποιο κοπαδοψαρο (harlequin rasboras) ή κατι αλλο μικρο ποσα ψαρακια θα μπορω να βαλω στο ενυδρειο ;;