Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ροδιτης
Ξερω οτι ειναι πολυ μικρο αλλα δεν ειμαι κ στα καλυτερα με τα οικονομικα (οπως κ ολη η ελλαδα) αλλα θελω παρα πολυ ενα ενυδρειο εδω κ χρονια Λοιπον το πηρα αποφαση να πραγματοποιησω αυτην μου την επιθημια.. Διαβασα τα παντα για τους αρχαριους απο το φορουμ (να στε καλα ολοι) απλα καποιες αποριες θελω να λυσω.. Σκεφτομαι για αρχη να βαλω εναν μονομαχο αλλα στην ιδεα οτι θα εχω μονο ενα εκει μεσα δεν μου αρεσει οπως κ εμενα δεν θα μου αρεσε να ειμουν καπου μονος μου κ ας ηταν λιγο μικρο το μερος, μπορω να βαλω κατι αλλο μαζι με τον μονομαχο? η καποιο αλλο ειδος ψαριου που θα μπορω να βαλω 2 τουλαχιστον? Κ ποιο υλικο ειναι καλυτερα να βαλω στον πατο του mini ενυδρειου μου χαλικι η αμμο? κ απο απου θα το προμιθευτω?? Ειμαι αρχαριος οπως ειπα κ δεν θελω να κανω την ζωη μιας ψυχουλας δυσκολη για αυτο κ ροταω.. Σας ευχαριστω για την προσοχη σας..
|
Καλημερα.
Εγω ειμαι της αποψης οτι ο μονομαχος ειναι πιο ευκολο (δεν λεω σωστο) να διατηρηθει σε τοσο λιγα λιτρα απο οτι οι γαριδες, κι αυτο το εχω δει απο αποψη λειτουργικοτητας.
Το καλοκαιρι υπαρχει προβλημα με τις γαριδες.
Θελουν χαμηλοτερη θερμοκρασια (25 μαξ 27-2

απο οτι ο μονομαχος (30 μαξ 32) κι αυτο συνεπαγεται δυνατοτερη ψυξη (ανεμιστηρακι). Η δυνατοτερη ψυξη εχει αποτελεσμα τη μεγαλυτερη εξατμιση. Αυτο εχει αποτελεσμα μεγαλυτερη πτωση σταθμης.
Τελικα δεν θα μπορεις να αφησεις μονο του ουτε 2 μερες για να πας για κανενα μπανιο (διακοπες δεν το συζηταμε), αφου οταν γυρισεις, αν δεν βρεις στεγνο το ενυδρειο, σιγουρα θα εχει μεινει εκτος νερου το φιλτρακι του και θα εχει καει η αντλια του.
Εκτος κι αν παρεις αυτοματη αναπληρωση νερου, που δεν το βλεπω με αυτα τα οικονομικα.
Οσο για το ποσο παρεα χρειαζεσαι εσυ, δεν εχει καμια σχεση με το ψαρι αυτο.
Φαντασου τον εαυτο σου ως ενα μοναχικο τυπο που αν τον πλησιασει κανενας, θα τον αρχισει στο μπουνιδι.
Οσο πιο μικρος ειναι το δωματιο που θα σε εβαζαν, τοσο πιο πολυ ξυλο θα επεφτε.
Ο μονομαχος ειναι ετσι.
Στη φυση πιανει ενα χωρο περιπου 1 τ.μ. και οποιος αλλος μπαινει στην περιοχη του, δεχεται επιθεση.
Φαντασου τι εχει να γινει σε 0.06 τ.μ. που ειναι περιπου η επιφανεια ενος 20λιτρου.
Συμφωνω εκ πειρας οτι τα περιφερειακα θα φερουν την τιμη τιυ κοντα σε ενος μεγαλυτερου ενυδρειου αφου και το λιγο μεγαλυτερο ενυδρειο σχεδον ιδιων τιμων περιφερειακα χρειαζεται.
Προτεινω να υπολογισεις το κοστος ενος 60λιτρου με ενα εσωτερικο φιλτρο, λιγη αμμο, φυτα απο αγγελιες με δωρεαν κλαδεματα συνχομπιστων, κανενα ξυλο, ξερα φυλλα πλατανου.
Διαβασε καλα τα περι στρωσιματος, πριν βαλεις ψαρι σε ανωριμο ενυδρειο με αστρωτο φιλτρο, γιατι θα σου πεθανει.