Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 01-12-12, 13:23
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nazgul Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν και υπαρχουν αρκετες αποψεις που ενθαρρυνουν την εισαγωγη φυτων στην αρχη του στρωσιματος ως βοηθητικο παραγοντα, θα προτεινα να τα βαλεις λιγο αργοτερα, για να αποφυγεις την περιπτωση να μην αντεξουν την εντονη εκθεση στην αμμωνια.

Προσωπικα, οταν ειχα στρωσει με τη μεθοδο της αμμωνιας, τα εβαλα οταν πρωτοεμφανιστηκαν τα νιτρικα, με υψηλα ακομα νιτρωδη, χωρις να παρουσιαστει κανενα προβλημα στα φυτα. Στα 2/3 περιπου της ολης διαδικασιας, δηλαδη.
Η εισαγωγη των φυτων προτεινεται γιατι βοηθαει στην απορροφηση αζωτουχων ενωσεων.
Αυτο ομως βοηθαει μονο τα ψαρια, αφου τα βακτηρια τις θελουν τις αζωτουχες ενωσεις (αμμωνια νιτρωδη) για να αναπτυχθουν.
Ως εκ τουτου, η προταση για εισαγωγη φυτων κατα το στρωσιμο γινεται, οταν το στρωσιμο γινεται με συγκεκριμενες μεθοδους (πχ σταδιακη εισαγωγη ψαριων και βοηθεια με βακτηρια εμποριου, prime ή μπολιασμα κλπ).
Αν στρωνουμε με αμμωνια, με το να βαζουμε φυτα, κοβουμε το φαι απο τα βακτηρια.
Κι αν η αμμωνια ειναι και σε μεγαλη ποσοτητα, τα καιμε.

Αλλο "φρενο" που μπορουν να δημιουργησουν τα φυτα ειναι οτι δεν αρεσκονται σε ψηλες θερμοκρασιες ενω η αναπτυξη της βιολογιας ευνοειται στους 30C

Παράθεση:
Νιτροποίηση και οι παράγοντες που την επηρεάζουν
1. Ποσότητα αμμωνίας και νιτρωδών.
Το πιο βασικό στο νιτροποίηση είναι ότι η ανάπτυξη των νιτρωδοποιητικών βακτηρίων (βακτήρια που οξειδώνουν αμμωνία σε νιτρώδη), εξαρτάται άμεσα από τη ποσότητα του αμμωνιακού αζώτου στο νερό, ενώ η ανάπτυξη των νιτρικοποιητικών βακτηρίων (βακτήρια που οξειδώνουν νιτρώδη σε νιτρικά), από τη ύπαρξη του νιτρώδους αζώτου.
Δηλαδή ανάλογα την επάρκεια ποσότητας αμμωνίας και νιτρωδών αναπτύσσονται και τα βακτήρια που τα οξειδώνουν. Λιγότερη αμμωνία και νιτρώδη συνεπάγεται μικρότερο πληθυσμό νιτροποιητικών βακτηρίων και αντίστροφα περισσότερη αμμώνια και νιτρώδη συνεπάγεται μεγαλύτερο πληθυσμό νιτροποιητικών βακτηρίων.
3. Θερμοκρασία
Η βέλτιστη θερμοκρασία για νιτροποίηση βρίσκεται στο εύρος 25-35C τόσο για τα Nitrosomonas (βακτήρια κυρίως για την οξείδωση αμμωνίας) όσο και για τα Nitrobacter ((βακτήρια κυρίως για την οξείδωση νιτρωδών), ενώ δεν παρατηρείται καμιά δραστηριότητα κάτω από 5C ή πάνω από 35C για τα Nitrosomonas και κάτω από 5C ή πάνω από 40C για τα Nitrobacter.
Ο ρυθμός ανάπτυξης σχεδόν διπλασιάζεται για κάθε αύξηση θερμοκρασίας 10C, αλλά πέρα από τους 30C ξαφνικά μειώνεται και στους 38C είναι ίδιος με τους 5C, ενώ στους 49C πεθαίνουν.
Η ανάπτυξη μειώνεται κατα 50% στους 18C, κατά 75% στους 8-10C, δεν υπάρχει καθόλου δραστηριότητα στους 4C, και τα νιτροποιητικά βακτηρία τελικά πεθαίνουν στους 0C.
Οι μικροοργανισμοί αυτοί γενικότερα είναι ανθεκτικοί στις μικρές θερμοκρασίες, αλλά σε υψηλές θερμοκρασίες η ενεργητικότητα τους μειώνεται γιατί αποτελούνται από πρωτεΐνες.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55933

Tα φυτα λοιπον καλο ειναι να μπουν οταν ειναι σχεδον ετοιμο το ενυδρειο και λιγες μερες πριν ξεκινησει η σταδιακη εισαγωγη ψαριων.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01785 seconds with 10 queries