Eχω χρησιμοποιησει και το εξωτερικο φιλτρο (με diy co2), και το μπιμπερο, και τους γυαλινους, και τους κεραμικους.
Στο εξωτερικο φιλτρο, ναι μεν εχεις πολυ καλη διαχυση, με τιμημα το αεριο που παγιδευεται μεσα στο φιλτρο, και απελευθερωνεται μαζικα κανοντας θορυβο, οπως και μακροχρονια φθειρεται η φτερωτη και κανει θορυβο, οποτε πας για αλλαγη. (σε ενα eheim eco την αλλαξα στα 5 χρονια αλλιως θα πηγαινε ακομα)
Το μπιμπερο, καλη διαχυση, χωρις σφουγγαρι κατω γιατι στομωνει ευκολα, και επισης μαζευει αεριο στο πανω μερος, επισης ειναι αντιαισθητικο.
Απο τους γυαλινους, προτιμω τους κεραμικους, μιας και βγαζουν πολυ πιο ψιλη φυσσαλιδα, αλλα χρειαζονται πολυ καλη κυκλοφορια για να γινει καλη διαχυση.
Τελικα κατεληξα σε ενα μικρο φιλτρακι (200λ/ω) που το σωληνακι το οδηγω στην εισοδο του, το οποιο το εχω τοποθετησει χαμηλα, και βρηκα την ησυχια μου.
Την διαχυση εκτος απο το pearling και την αναπτυξη των φυτων, την ελεγχω με ph controller.
__________________

Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος...
|