Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Οταν στρωνεις με αμμωνια, αναπτυσονται μικροοργανισμοι κλπ στο βυθο, πουνθα ανταγωνιστουν τους μυκητες κλπ παθογονα απο τα οργανικα που θα αρχισουν να εμφανιζονται στο βυθο με την εναρξη του ταισματος;
Ή θα πανε χαμενοι ενας δυο μηνες στρωσιματος σε αυτο το επιπεδο.
Μη ξεχναμε οτι οι παθογονοι μικροοργανισμοι (πχ μυκητες φουνγκους κλπ) που τρωνε καταλοιπα τροφων, τρωνε και .... ψαρι.
Θετικα δρωντες μικροοργανισμοι, και ανταγωνιστες των παθογονων, μπορουν να αναπτυχθουν σε περιβαλλον νερου και αμμωνιας μονο;
|
Σωστο αυτο, αλλα απ οσο εχω δει σε αξιοπιστες πηγες η ετεροτροφη αυτη βιολογια θελει ελαχιστο χρονο για να αναπτυχθει οποτε δεν μας πολυπασχολει
Παράθεση:
Ναι θα μπορουσε, αν υπηρχε ο αναλογος πληθυσμος νιτροποιητικων βακτηριων ( η "βιολογια" που λεμε).
Τοτε θα τελειωναμε με το θεμα της νιτροποιησης και θα μπορουσαμε να μιλησουσε για πιθανοτητες πληρους απινιτροποιησης (αφου δεν βρισκεις νιτρικα στις μετρησεις).
|
θα μπορουσε να γινεται πληρη απονιτροποιηση αλλα τα στοιχεια του συγκεκριμενου ενυδρειου δε δειχνουν να υπαρχουν παραγοντες για κατι τετοιο...
Βεβαια τα θεματα βιολογιας ειναι πολυπλοκα, αλλα αναφερομαι σε γνωστους παραγοντες
Παράθεση:
Να ριξω κι αλλη αμμωνια; Θερμοκρασια στους ποσους να το εχω; Την τροφη που χω μεσα σε τουλι, να την βγαλω;
Αν καποια στιγμη, πανε ολα καλα, γιατι αρχιζω να αμφιβαλω και για αυτο, θα ξεβρωμισει απο την αμμωνια ή θα χρειαστει πρωτα να κανω καμια 10αρια αλλαγες νερου...;
Σορυ που ρωταω τοσα πολλα, αλλα εχω αρχισει και απογοητευομαι...
|
Και ποιος μπορει να σου απαντησει αν δεν ξερουμε το ποσοστο της αμμωνιας?
Μπορει να εχει χτυπησει τερμα και μπορει να ειναι και μηδεν...
Αν δεν εχουμε μετρησεις δε γινεται να δωσουμε καποια συμβουλη.
Απλα για μενα, εμπειρικα τελειως πιστευω πως εχει φουλ αμμωνια, πως ειναι αστρωτο η σε φαση στρωσιματος και πως δε χρειαζεται επι πλεον κι αλλη αμμωνια για να στωσει.
Αν μας ελεγες εστω πως βλεπεις να ανεβαινουν νιτρικα θα ηταν μια ενδειξη πως συμβαινει κατι...