Nα απαντησω στις αποριες:
Το ενυδρειο εχει μεσα τα εξης: 25 κιλα αμμοχαλικο 1-2 mm κοκκομετριας πολυ καλα πλυμενο. 2 πετρες μεγαλες, μαλλον για ξυλοπετρες μου μοιαζουν, στις οποιες εκανα τεστ με ακουα και δεν αφρισαν. 4 κομματια φυσικο ξυλο. Τις πετρες και τα ξυλα τα ειχα πλυνει για μια βδομαδα σε κουβα με καθημερινες αλλαγες ζεστου νερου. Εχει ακομα 3 ανουμπιες. Αλγη οχι, δεν εχω δει κατι. Φωτοπεριοδο εχω βαλει τωρα 6 ωρες την ημερα. Το φιλτρο, οπως φαινεται και στην εικονα εχει: το κατω καλαθακι το εχω τιγκαρει με siporax μεσα σε διχτακι, το πανω καλαθακι εχει filter wool, ενα μπλε χοντροτρυπο, ενα μπλε ψιλοτρυπο και μια καλτσα γεματη substrat. To φιλτρο εχει ροη ικανοποιητικη, οπως ειχε οταν πρωτολειτουργησε. Εχω στρεψει την εξοδο προς την επιφανεια, για αναταραξη και απο χτες εβαλα και μια μικρη αεραντλια.
Ξεκινησα το ενυδρειο στις 14/10/2012. Εριξα δικο μου μπολι (μια καλτσα με substrat) και αμεσως εβαλα και το ψαρακι που ειχα. Για 2 μερες δεν ειχα μετρησιμα νιτρικα και ξεκινησα να ριχνω βακτηρια για 8 μερες. Ουτε κι ετσι εμφανιστηκαν νιτρικα. Εκανα και μετρησεις για αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα ολα 0. Προχτες το βραδυ, ξαναεβαλα μπολι απο εναν φιλο απο το φορουμ και εριξα και 20ml αμμωνιας. Χτες εριξα ξανα 5ml αμμωνιας και το βραδυ εκανα μετρησεις και τα νιτρωδη και νιτρικα ειναι παλι 0, θα ξαναμετρησω ξανα σημερα το απογευμα. Η αμμωνια μυριζει πολυ εντονα οταν ανοιξω το καπακι του ενυδρειου.
|