Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-11-12, 21:26
g81gr Ο χρήστης g81gr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: heraclion crete
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimbit22 Εμφάνιση μηνυμάτων
και ναι και οχι..
ενα λεντ για να "τρεξει" στο ενα βατ χρειαζεται πχ 3,38 βολτ εαν του δωσεις κατι πααραπανω ή κατι παρακατω αυτοματα αλλαζει και η ισχυς-ενταση του λεντ. αυτη η αλλαγη ομως δεν ειναι αναλογικη, ειναι σχεδον λογαριθμικη, αρα για μια μεταβολη της ταξης των 0,12 βολτ + η - θα εχεις μια δυσαναλογη αλαγη στη ισχη του λεντ μισο βατ + ή - που ειναι ενα πρεοβλημα..

πες οτι με μια αντισταση καταφερνεις και του δινεις τα βολτ που χρειαζεται, σε αυτη τη περιπτωση γινεται αυτο που ανεφερες οτι με την θερμοκρασια αλλαζουν τα χαρακτιριστικα του λεντ οποτε αν στους 20 βαθμους το λεντ θελει τα βολτ που γραφω παραπανω στους 40-που ειναι μια τυπικη θερμοκρασια λειτουργειας- βαθμους θα χρειαζεται πχ 3,26 βολτ οποτε η αντισταση που εβαλες πριν πρεπει να αλλαξει γιατι αφηνει παραπανω ρευμα να περασει μεσα σπο το λεντ και αυτο θα καει..

ο ντραιβερ κανει ακριβως αυτο το πραγμα, αναλογα με το φορτιο που καταναλωνουν τα λεντ αντισταθμιζει τα βολτ ωστε να τρεχουν παντα στα 700ma..
Ok, αυτό το κατάλαβα.
-------------------------
Παράθεση:
οχι.. το λεει επανω στον τιτλο "for led strip" ειναι για ταινια λεντ σταθερης τασης
Οκ, Γι αυτό το έγραψα, για επιβεβαίωση, τώρα ξέρω τι ψάχνω... Πριν δεν πολυήξερα...
Παράθεση:
οταν τον παραλαβεις ανοιξετον και βγαλε μια φοτο λογικα θα εχει 2 ρυθμιστικα ενα για βολτ και ενα για αμπερ?? δεν ξερω μεχρι να τον δω απο κοντα..

Δεν υπάρχει καμία ρύθμιση...
Παράθεση:
τα λεντ αυτα ειναι χωρις την βαση "αστερι" που εχουν και τα βιδωνεις στην ψυκτρα..
το δευτερο ειναι οι βασεις..
κανε ενα ελενχο στο ebay ποσο εχουν με βαση η 20αδα και παρε οτι σε συμφερει..

εαν δεν βαλεις βαση θα πρεπει να κανεις πατεντα για να τα κολησεις επανω στην ψυκτρα σου(ισιωνεις τα ποδαρακια και κολας με θερμοαγωγιμη κολα την βαση του λεντ στην ψυκτρα ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ χωρις την βαση μπευεσαι ευκολα).. μπορει να μην θελουν ενεργη ψυξη τα μονοβατα αλλα δεν μπορεις να τα τρεξεις χωρις ψυκτρα..

σορρυ για οτι λαθη εχω κανει αλλα το εγραψα βιαστικα..
Ναι τα λεντ είναι χωρίς βάση, και σκέφτομαι ότι όλα αυτά δηλαδή 40 άσπρα, 4 κόκκινα, 4 μπλε, και 65 αστεράκια για βάση, θα κοστίσουν 5,87€ χ2 + 4€ (τα πολύχρωμα) + 5€ τα αστέρια, = 20€ περίπου. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω με την πολικότητα... Έτσι με 20€ θα έχω συνολικά 48 1w λεντάκια. Θα τα βάλω πάνω σε τετράγωνες σωλήνες 5χ5 αλουμινίου 2mm που έχω και θα τα κολήσω το κάθε ένα ατομικά με κόλλα θερμοαγώγημη.
Το θέμα είναι ότι ο driver που έχω θα έχει θέμα καθώς δεν είναι ντιμαριζόμενος, ή τουλάχιστον δεν γράφει κάτι τέτοιο... άρα, αν το κάθε λεντ έχει forward voltage τα άσπρα 3,5 τα μπλε 3,7 τα κόκκινα 2,2... τότε τα άσπρα θα τα βάλω ανα 4 σε σειρά, όπου το κάθε ένα θα έχει 3 βολτ, τα μπλε το ίδιο, και τα κόκκινα 6 στη σειρά για να έχουν 2 βολτ??? Σε αυτή την περίπτωση, θα τα υπολογίσω όχι 1 βατ, αλλά 0,9 το κάθε ένα αφού ρίχνω το voltage??? Αν ισχύουν τα μαθηματικά από πάνω, έστω στο περίπου, τότε τα λεντ δε θα καούν από την σταθερή τάση, έτσι δεν είναι???

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη g81gr : 08-11-12 στις 21:26 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01750 seconds with 10 queries