κωστα η κατασκευη σου ηταν η πρωτη σε ελληνικα site που με εκανε να κανω WOW μπροστα στη οθονη και να μεινω..
το dream led θελει προσοχη στην οδήγηση του πρεπει να εχει διαφορετικα καναλια-strings μεσα του με διαφορετικες ιδιοτητες το καθενα οποτε ζηταει driver(s)..
και εγω μετο που εβαλα το σωστο τροφοδοτικο εχω δει αλλο ενυδρειο, δεν σταματανε το pearling..
Παράθεση:
To Θέμα με τον driver, είνα ότι όσο ζεσταίνονται τα λεντ χρειάζονται λιγότερη ταση για να διατηρήσεις την ένταση. έτσι δεν είναι??? Αν ο driver που πήρα, δεν μπορεί να το κάνει αυτό, τότε λογικά τα 1 βατ, δε θα έχουν τόσο θέμα λόγω του ότι δε ζεσταίνονται τόσο όσο τα 3βατα και τα 10βατα, έτσι δεν είναι??? Επίσης, πως μπορείς να τα κάνεις ντιμαρισμένα??? και τι είναι ντιμαρισμένα???
|
και ναι και οχι..
ενα λεντ για να "τρεξει" στο ενα βατ χρειαζεται πχ 3,38 βολτ εαν του δωσεις κατι πααραπανω ή κατι παρακατω αυτοματα αλλαζει και η ισχυς-ενταση του λεντ. αυτη η αλλαγη ομως δεν ειναι αναλογικη, ειναι σχεδον λογαριθμικη, αρα για μια μεταβολη της ταξης των 0,12 βολτ + η - θα εχεις μια δυσαναλογη αλαγη στη ισχη του λεντ μισο βατ + ή - που ειναι ενα πρεοβλημα..
πες οτι με μια αντισταση καταφερνεις και του δινεις τα βολτ που χρειαζεται, σε αυτη τη περιπτωση γινεται αυτο που ανεφερες οτι με την θερμοκρασια αλλαζουν τα χαρακτιριστικα του λεντ οποτε αν στους 20 βαθμους το λεντ θελει τα βολτ που γραφω παραπανω στους 40-που ειναι μια τυπικη θερμοκρασια λειτουργειας- βαθμους θα χρειαζεται πχ 3,26 βολτ οποτε η αντισταση που εβαλες πριν πρεπει να αλλαξει γιατι αφηνει παραπανω ρευμα να περασει μεσα σπο το λεντ και αυτο θα καει..
ο ντραιβερ κανει ακριβως αυτο το πραγμα, αναλογα με το φορτιο που καταναλωνουν τα λεντ αντισταθμιζει τα βολτ ωστε να τρεχουν παντα στα 700ma..
το τροφοδοτικο σου δεν μπορει να το κανει αυτο.. μπορεις να βαλεις σε σειρα με τα λεντ μια αντισταση αλλα σαν τελικο αποτελεσμα δεν θα τα τρεχεις στο 1 βατ το καθενα αλλα στο 0,7 βαττ..
ντιμαρισμα εννοώ τον ακριβη ελενχο της φωτεινης εντασης των λεντ, αυτο επιτυνχανεται απο τον driver ελενχοντας τα mA των λεντ..
αυτο μπορεισ να το επιτυχεις με ντιμαριζομενο driver πχ meanwell η φθηνοτερους κινεζικους απο ebay συνδεδεμενους σε dimmer τοιχου(αυτο που βαζουμε στην θεση του διακοπτη για τα φωτα)..
οχι.. το λεει επανω στον τιτλο "for led strip" ειναι για ταινια λεντ σταθερης τασης
Παράθεση:
Θα συνδέσω τα 30 από αυτά 26 άσπρα, 2 μπλε, και 2 κόκκινα ανα 4 σε σειρά, και θα τα συνδέσω στο 40βατ driver που έχω http://www.ebay.co.uk/itm/40W-LED-Dr...4a946b9&_uhb=1 (Τονίζω, consistent current, constant voltage and current ας πούμε για παράδειγμα για να καταλάβω και εγώ,
|
οταν τον παραλαβεις ανοιξετον και βγαλε μια φοτο λογικα θα εχει 2 ρυθμιστικα ενα για βολτ και ενα για αμπερ?? δεν ξερω μεχρι να τον δω απο κοντα..
τα λεντ αυτα ειναι χωρις την βαση "αστερι" που εχουν και τα βιδωνεις στην ψυκτρα..
το δευτερο ειναι οι βασεις..
κανε ενα ελενχο στο ebay ποσο εχουν με βαση η 20αδα και παρε οτι σε συμφερει..
εαν δεν βαλεις βαση θα πρεπει να κανεις πατεντα για να τα κολησεις επανω στην ψυκτρα σου(ισιωνεις τα ποδαρακια και κολας με θερμοαγωγιμη κολα την βαση του λεντ στην ψυκτρα ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ χωρις την βαση μπευεσαι ευκολα).. μπορει να μην θελουν ενεργη ψυξη τα μονοβατα αλλα δεν μπορεις να τα τρεξεις χωρις ψυκτρα..
σορρυ για οτι λαθη εχω κανει αλλα το εγραψα βιαστικα..