Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alchemist
Καλησπερα σας!
Μετα απο πολυ καιρο αποφασισα να ασχοληθω και γω και να στησω ενα ενυδρειο...Μου χαρισαν ενα,μικρο βεβαια απο οτι καταλαβα διαβαζοντας το φορουμ,25 λιτρων.
Αφου το γεμισα εβαλα τη προβλεπομενη ποσοτητα sera aquatan και bionitrivitec εβαλα μπρος το φιλτρο κ ρυθμισα το θερμοστατη στους 25 βαθμους.Το αφησα 2 μερονυχτα κ επειτα εβαλα 6 ψαρακια, 2 πλατυ,2 ραμιρεζι και 2 γκαπυ!
Τωρα μετα απο μια μερα ειδα οτι το ενα πλατυ δεν ηταν καλα..ειχε κατι ασπρακια γυρω απο τα ματια,στο ενα πτερυγιο και στη πλατη!
Ανησυχησα για αρρωστια αλλα μετα απο ωρα που το χαζευα ειδα οτι ενα ραμιρεζι το χε βαλει στο ματι!! Το τσιμπουσε συνεχως..τελικα το πλατυ δεν τα καταφερε...
Ο τυπος που μου τα πουλησε μου ειπε οτι δεν ειναι επιθετικα..αλλα μηπως ειναι τελικα?
Ανησυχω γιατι το γκαπυ μου κυοφορει κ δεν θελω να γεννησει και να μου τα σκοτωσει το ραμιρεζι..
Μηπως πρεπει να βγαλω τα ραμιρεζι? μου αρεσουν πολυ αλλα θελω να κρατησω και τα γκαπυ που γεννανε 
|
κατ'αρχας πρεπει να βγαλεις ολα τα ψαρια απο εκει μεσα!το ενυδρειο ειναι αστρωτο,τα ψαρια πολλα και ασυμβατα μεταξυ τους.Το μονο που μπορεις να βαλεις σε τοσο μικρο ενυδρειο ειναι ενας μονομαχος και αυτο αφου στρωσεις το φιλτρο του ενυδρειου πρωτα.Αλλιως συντομα ολα τα ψαρακια που εχεις θα τα χασεις λογω αμμωνιας.Πληροφοριες για το στρωσιμο μπορεις να βρεις απο πολλα αρθρα στο φορουμ