Θέμα: guppies
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 06-11-12, 16:12
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator
 
Εγγραφή: 27-07-2011
Περιοχή: Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 6.123
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από g81gr
Επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα, πες μας, πως ξεκίνησε αυτό??? εμένα ας πούμε ξεκίνησε μετά από πολύ μαλακό νερό και χαμηλό Ph. Αν ξύνονται, και είναι παράσιτο, θα πρέπει να έχουν κάτι στα βράγχιά τους... Δε νομίζω ότι με άσπρα σποτάκια στην ουρά, δεν πρέπει να ξύνονται. Πες μας όμως, τα είχες πολύ καιρό στο ενυδρείο σου ή τα έβαλες τώρα??? Πόσο δουλεύει το ενυδρείο σου και τι άλλα ψάρια έχεις μέσα. Αν είναι παράσιτο, πρέπει να βρεις πως μπήκε μέσα, ή αν ήταν μέσα, γιατί εμφανίστηκε έτσι στα καλά καθούμενα.
Για να υπαρχει κατι εμφανες στα βραγχια, οπως π.χ. κοκκινα βραγχια σε περιπτωση δηλητηριασης απο υψηλη αμμωνια, θα πρεπει να εχει προχωρησει πολυ η ασθενεια.

Το ick συνηθως προκαλειται απο ισχυρο στρες ή κακες συνθηκες νερου, οπου ο οργανισμος του ψαριου εξασθενει και ειναι ευαλωτος στο παρασιτο.
Η αλλαγη χαλικιου (στρες για τα ψαρια) και η πιθανη εμφανιση αμμωνιας και νιτρικων (δεν υπαρχουν τεστ) με την αναταρραξη ολου του χαλικιου, ειναι πολυ καλοι λογοι.

Ρηξε μια ματια και εδω:

http://www.aquatek.gr/vb/showthread....us+multifiliis


Παράθεση:
με το αλατι τι νακανω γιατι ειμαι αρχαριος πειτε μου γριγορα θελω να τα σοσωωωωωω
Διαβασε το πρωτο link που σου εστειλα και θα δεις ποσο χρειαζεσαι. Ανεβασε και τη θερμοκρασια επισης, μονο με το αλατι δεν θα κανεις τιποτα. Καταλαβε τι πρεπει να κανεις πρωτα και μετα. Μην κανεις βιαστηκες κινησεις γιατι θα κανεις πατατα.
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01507 seconds with 10 queries