Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Τα helena ειναι ο αποτελεσματικοτερος τροπος για ελεγχο του υπερπληθυσμου των λαθρεπιβατων.
Προσωπικα δεν μου εχουν πειραξει ποτε γαριδα, ουτε γονο ( βαδη του αποτελεσματος στο γαριδαδικο μου, που ειναι φουλ στη γαριδα και στα χελενα. Πολλα χελενα τα οποια ταιζω πλεον εγω με πρωτεινικα πελετακια αφου δεν υπαρχουν σαλιγκαρια.
Τα εχω και με ζεμπρα νεριτε σε αλλο ενυδρειο και με απλ ενηλικα παλιοτερα. Μερικα μωρα απλ (λιγα) απο τα πολλα 200-300 που γεννηθηκαν, τα βρηκα αδεια, αλλα χωρις αποδειξεις οτι τα χελενα ηταν η αιτια.
Τα χελενα λοιπον εκτος του οτι ειναι μικρα και δεν επιβαρυνουν την ιχθυοφορτωση, δεν αναπαραγωνται και γρηγορα οποτε δεν γινονται τα ιδια μαστιγα για το ενυδρειο.
Ακομα κι αν καποια στιγμη γινουν πολλα, μπορουμε ευκολα να δωσουμε τα πλεονοζοντα σε καποιον με προβλημα υπερπληθυσμου.
Ενα μεγαλο του πλεονεκτημα ακομα, ειναι οτι χωνονται μεσα στο βυθο και ετσι σπανε τυχων αναεροβιες περιοχες του, αεριζοντας τον.
Η καλυτερη λυση μακραν, απο μποτια που ειναι κοπαδοψαρα μεγαλα και θελουν ενυδρειαρα για παρτυ τους, απο παφερ που μπορει να γινει ενοχλητικο, και φυσικα φαρμακα που δεν κανουμε καν συζητηση.
|
Σπύρο και εγώ μ αυτό το σκεπτικό ξεκίνησα, αλλά μέχρι τώρα έχω δυο νεκρές γαρίδες και είδα με τα μάτια μου ένα helena να χτυπάει μια yellow fire... 
Άσε που συχνά τα βλέπω να περνάνε αδιάφορα δίπλα από λαθρεπιβάτες!!!
Εκτός κι αν έχουν γίνει επιλεκτικά...στο κυνήγι
__________________
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
|