Παιδιά με παρεξηγήσατε!!! ξέρω απόλυτα ότι τα γατόψαρα δεν είναι καθαριστές, και γνωρίζω ακριβώς ποιος είναι ο ρόλος του μέσα στο οικοσύστημα. Το ενυδρείο μου έχει άμμο με αρκετό βάθος 7εκ, και αν δεν υπάρχει κάτι να αναδεύει (όχι να τον καθαρίζει) το βυθό θα γίνει εστία μόλυνσης. Ότι κι αν πείτε για αυτό το θέμα είνα λάθος. Τα γατόψαρα έχουν ενισχημένο "ράμφος" για να σκάβουν και να ανακατεύουν το βυθό και να βοηθούν στην ανακύκλωση των υλικών του οικοσυστήματος. Η έννοια καθαριστές είναι παρεξηγημένη από εσάς, στην πράξη αυτός είναι ο ρόλος τους στη φύση. Σε ένα ενυδρείο μου αρέσει να τα βλέπω να σκαλίζουν τα λατρεύω σαν εικόνα, δεν τα έχω στο background έτσι γιατί πρέπει να υπάρχουν. Τα γατόψαρα που έχω τα έψαξα στο google, και βρήκα ότι είναι για ph μέχρι 8 και gh από 4-20 (
http://www.fishbase.org/summary/Corydoras-aeneus.html) οπότε θεωρητικά αντέχουν στο ενυδρείο μου. Τώρα το αλάτι είναι άλλο θέμα. Και παλιά που είχα ενυδρείο με guppy γατόψαρα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, έβαζα αλάτι, και τα τελευταία που πέθαναν ήταν τα γατόψαρα.