Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-02-05, 20:32
Το avatar του χρήστη Fonamstel
Fonamstel Ο χρήστης Fonamstel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μεταξύ Σίνδου και Περαίας
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Fonamstel
Προεπιλογή

Δεν ξέρω τι είδους θεραπεία (δοσολογία/αλλαγές νερού) έκανες, θα σου γράψω τι μου σύστησαν - και έκανα(κάνω) - και ο δίσκος μου πάει ήδη πολύ καλά, αν και χρειάζεται δυο μέρες ακόμα. Είναι πολύ ζόρικη ιστορία, αλλά ο δίσκος μου ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατος και τώρα έχει αρχίσει ήδη να τρώει.

Κατ' αρχήν χρειάζεται ένα ενυδρείο-νοσοκομείο. Η καλύτερη περίπτωση είναι 80 λίτρα - εγώ χρησιμοποίησα 50λιτρο γιατί αυτό είχα.... To μικρότερο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι 40 λίτρα.
Χρειάζεται επίσης ένα πλαστικό βαρέλι (απο αυτά που χρησιμοποιούνται για τουρσιά) 50λιτρο - η αν βρεις 40λιτρο (δύσκολο).
Δύο θερμοστάτες.
Χαμηλό φωτισμό για το "νοσοκομείο".

Φτιάχνεις το νερό του "νοσοκομείου" ίδιο με αυτό του ενυδρείου (σκληρότητες) και βάζεις τον ένα θερμοστάτη μέσα ρυθμισμένο στους 30 βαθμούς. Το "νοσοκομείο" δλδ θα έχει μόνο νερό και θερμοστάτη.

Η δοσολογία που χρησιμοποιείται, είναι 500 μιλιγκράμ (μια κάψουλα δηλαδή) σε 40 λιτρα νερό.

Μόλις το νοσοκομείο φτάσει στους 30, διαλύεις το περιεχόμενο μιας κάψουλας και βάζεις μέσα το ψάρι.

Μετά, πρέπει να ετοιμάσεις στο βαρέλι 40 λίτρα νερό (εννοείται ίδιας σκληρότητας με το ενυδρείο) και βάζεις μέσα τον δεύτερο θερμοστάτη πάλι στους 30 βαθμούς. Ο θερμοστάτης αυτός πρέπει να είναι ικανός να ζεσταίνει το νερό στους 30 σε λιγότερο από 8 ώρες.

Τρείς φορές τη μέρα - κάθε 8 ώρες - αλλάζεις το 50% του νερού του ενυδρείου-νοσοκομείου. Λίγο πριν βάλεις το νέο νερό που εν τω μεταξύ θα έχει ετοιμαστεί/ζεσταθεί στο βαρέλι, διαλύεις στο βαρέλι μια κάψουλα Flagyl, βάζεις στο νοσοκομείο όσα λίτρα χρειάζονται και πετάς τα υπόλοιπα. Ξανά-μανά απ' την αρχή...ετοιμάζεις στο βαρέλι 40 λίτρα νερό, το ζεσταίνεις στους 30 και ούτω καθεξής...

Ο δικός μου δίσκος άρχισε να τρώει την τρίτη μέρα (σήμερα, μετά από 9 αλλαγές νερού...)

Μόλις (και αν) αρχίσει να τρώει το ψάρι:
μειώνεις τη δοσολογία στο μισό - βάζεις δηλαδή κάπου τη σκόνη της κάψουλας, τη χωρίζεις με το μάτι στη μέση, πετάς το μισό και το υπόλοιπο το διαλύεις στο βαρέλι (εννοείται λίγο πριν την αλλαγή νερού). Συνεχίζεις το ίδιο βιολί για άλλες δύο μέρες (50% κάθε 8 ώρες με μισή κάψουλα)

Η τροφή που θα του δώσεις πρέπει να είναι μαλακή (όχι bits κλπ... - μίγμα καρδιάς, και ει δυνατόν το μίγμα να έχει σκόρδο και βιταμίνες)
Θα χρειαστούν από 5 μέχρι 7 μέρες (15 - 21 κάψουλες και άλλες τόσες αλλαγές 50%).
Εγώ μάλλον ήμουν τυχερός και ο δίσκος πρωτοέφαγε την τρίτη μέρα, άρα χρειάζομαι άλλες 2 μέρες "καψόνι"...

Μια μέρα πριν την ολοκλήρωση της θεραπείας, θα πρέπει να πάρεις/έχεις ένα φιλτράκι έναν πορόλιθο και έναν κουβά 8-10 λίτρα. Γεμίζεις τον κουβά με νερό που έχεις σιφωνάρει από το ενυδρείο και ξεπλένεις το "κανονικό" σου φίλτρο εκεί μέσα. βάζεις το φιλτράκι να δουλεύει, την αερόπετρα για να αερίζεται το νερό του κουβά και τα αφήνεις έτσι για ένα 24ωρο.

Μόλις τελειώσει η θεραπεία - αφού δηλαδή κάνεις και τη τελευταία αλλαγή 50% στο νοσοκομείο (χωρίς φάρμακο), παίρνεις το φιλτράκι από τον κουβά και το βάζεις στο "νοσοκομείο". Το νερό του κουβά το πετάς.

Απο κεί και πέρα, χρειάζονται αλλαγές 30-40% δύο φορές τη βδομάδα στο "νοσοκομείο" και τουλάχιστον 2 βδομάδες παραμονή του ψαριού εκεί...

Αν όλα πάνε καλά, χαμηλώνεις σταδιακά τη θερμοκρασία ωστε να είναι ίδια με αυτήν του ενυδρείου σου και περιμένεις άλλη μια βδομάδα.

Μετά... "ο θεός βοηθός". Ξαναβάζεις το ψάρι στο ενυδρείο και κάνεις ένα ******** να μη το "ταράξουν" οι υπόλοιποι δίσκοι...

=================================

Ξαναλέω οτι είναι πολύ μεγάλη πίκρα η ιστορία... Αλλά απ' ότι φαίνεται, μέχρι στιγμής "δουλεύει".
Εγώ μετράω ακόμα και τα λεπτά ωστε να τελειώσει αυτό το "μαρτύριο" (3 φορές τη μέρα αλλαγή 50%) - που θα πάει? 2 μέρες, 6 αλλαγές μείνανε...

Κάτι τελευταίο:
Από τη στιγμή που θα τελειώσει η θεραπεία και οι αλλαγές νερού γίνονται 2 φορές τη βδομάδα στο "νοσοκομείο", καλό είναι να προσθέτεις ιχνοστοιχεία - τη μισή δόση από αυτό που γράφει η συσκευασία.
Καλή επιτυχία (αν αντέχεις και μπορείς να ακολουθήσεις αυτό το πρόγραμμα).

ΥΓ: Αυτή η διαδικασία "δούλεψε" (μέχρι στιγμής) σε μένα. Είναι πολύ "επιθετική" θεραπεία, με μεγάλο ρίσκο, που μου προτάθηκε ως έσχατη λύση, επειδή ο δίσκος είχε τα μαύρα του τα χάλια. Δεν προτείνεται ως "συνηθισμένη μέθοδος" θεραπείας. Try it at your own risk.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02014 seconds with 10 queries