Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #24  
Παλιά 19-10-12, 22:45
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

[QUOTE=ελιοτ;704608]
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το τι προτεινει η καθε εταιρια δε μας ενδιαφερει

δεν μας ενδιαφερει στα βακτηρια, αλλα μας ενδιαφερει στις τροφες, στα φαρμακα, στα αντιχλωρια, στα υγρα τεστ, στα φιλτρα, στους θερμοστατες, στα λιπασματα και σε ολα τα αλλα ειδη που παραγουν. δηλαδη σε ολα τα αλλα ειναι καλες αλλα μας πιανουν κοροιδα "για να μην το πω αλλιως" στα βακτηρια. επειδη εσυ εχεις κολλησει σε κατι αλλο, δεν συμαινει οτι εισαι και σωστος. στο συγκεκριμενο θεμα, ποτε επιτελους θα παραδεχτεις την αληθεια ?

Την αληθεια ΠΟΙΑΝΟΥ εννωεις?

Ουτε υπαρχει καποια εταιρια που τη λατρευω ουτε καποια που τη σιχαινομαι. Αν καποιο προιον ειναι καλο και με ενδιαφερει τοτε το χρησιμοποιω, αν κατι το βλεπω ανουσιο η ισως επικινδυνο απλα δε το χρησιμοποιω.
Τροφες χρησιμοποιω βεβαια αλλα προτιμω ζωντανες, κατεψυγμενες και diy γιατι εννωειται ειναι ποιοτικοτερες.
Φαρμακα δε μου εχουν χρειαστει εκτος απο melafix, pimafix και αλατι.
Aν -μακρυα απο μας- χρειαζομουν κατι πιο εξειδικευμενο θα προτιμουσα και τη γνωμη γιατρου η καλυτερα ιχθυοπαθολογου.
Αντιχλωρια χμμμ... μπα, πηρα οριστικο διαζυγιο... φτιαχνω αλλιως το νερο μου και μαλλον το φτιαχνω πολυ πιο καλα απο το "ριξε σταγονες απο το θαυματουργο υπερζουμι"
Υγρα τεστ εννωειται χρησιμοποιω, αλλα για μετρησεις που ειναι στανταρ (σκληροτητες) η για μετρησεις που δε με ενδιαφερει η ακριβεια (no2, no3, nh3/nh4) εκει που με νοιαζει η απολυτη ακριβεια (ph, θερμοκρασια) χρησιμοποιω ψηφιακα οργανα ακριβειας
Φιλτρα... το καλυτερο που εχω ειναι sump που το εφτιαξα εγω. Το αμεσως επομενο ειναι μια πατεντα που του αλλαξα τα φωτα. επισεις με το που αγοραζω φιλτρο το πρωτο που κανω ειναι να πεταω τα υλικα που εχει μεσα και να βαζω αυτα που νομιζω εγω σωστα.
Θερμαντηρες ....μια αντισταση ειναι... Θεωρητικα εννωειται μπορω να φτιαξω καλυτερες κατασκευες αλλα δε μπαινω στον κοπο. Μια χαρα ειναι αυτες του εμποριου
Λιπασματα ελαχιστα εως καθολου κι απ οσο ξερω οι extreme μπορταναδες προτιμουν ΕΙ λιπανση επειδη θεωρητικα ειναι καλυτερη.
Επισεις οι ιδιες εταιριες πουλανε επικινδυνα ζουμια οπως buffers για χαμηλωμα ph (κι οποιον παρει ο χαρος) και αλλα εντελως αχρηστα πραγματα οπως "συνθετικο blackwater"...

Καλο ειναι να μην ειμαστε προβατα και να μη δεχομαστε τα παντα αμασητα.
Μια οποιαδηποτε εταιρια θα εχει και ποιοτικα πραγματα, θα εχει και σαβουρα.
Αν εβγαζε μονο καλα και χρησιμα πραγματα θα ηταν μονοπωλειο. Αν παλι εβγαζε μονο σαβουρες θα σταματουσε να υπαρχει.
Στο χερι μας ειναι να καταλαβουμε τι πραγματικα χρειαζομαστε και τι οχι, και να αξιολογησουμε αν κατι ειναι καλυτερο σε diy μορφη, και να αξιολογησουμε μηπως τελικα αξιζει περισσοτερο να το κανουμε ετσι.
__________________


Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01722 seconds with 10 queries