Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nicpapa
Τελικά ποια ειναι η καλυτερη μέτρηση του ph ? Μηπως τα υγρα?
|
Κοιτα, ασχολουμαι με τη ζωγραφικη απο οσο θυμαμαι τον εαυτο μου, οποτε μαλλον το ματακι μου εχει αρκετη ευαισθησια στο να ξεχωριζει τονικες διαφορες, ομως οσο προσπαθουσα να παρω μια σωστη ενδειξη με υγρα ποτε δεν καταφερα να καταλαβω ποιο πραγματικα ειναι το ph μου.
Ηλεκτρονικη μετρηση και παλι ηλεκτρονικη, εστω και με portable ph-μετρο.
Εξ αλλου σε επαγγελματικες εφαρμογες δεν εχω δει πουθενα να χρησιμοποιουν υγρα τεστ για να μετρανε ph. Συνηθως χρησιμοποιουνται καποια στικακια (τα οποια δεν εχουν καμια σχεση με τα στικς που πουλανε στα πετ σοπς και εχουν πολυ μεγαλη ακριβεια μετρησης, αλλα ειναι εντελως ασυμφορα και πολυ ευαισθητα στο να χαλασουν απο αερα, φως, υγρασια κτλ) και φυσικα ηλεκτρονικα ph-μετρα.
Φαντασου να χρησιμοποιουσαν τα γνωστα υγρα τεστ σε μια βιομηχανια τροφιμων πχ και ο αλλος να παριστανε την Πυθια να βρει ποιο ειναι το ph.
Για τις υπολοιπες μετρησεις τα υγρα ειναι οκ φυσικα, αφου οι σκληροτητες μετρωνται με ακριβεια σταγονας, τα νιτρωδη και η αμμωνια πρεπει να ειναι μηδεν, και τα νιτρικα μας ενδιαφερουν στο περιπου (κι αν μετραμε και σιδηρο, φωσφορικα κτλ, παλι δεν μας ενδιαφερει η ακριβεια) αλλα στο ph μας ενδιαφερει η ακριβεστερη μετρηση οποτε μονο ενα σωστα καλλιμπραρισμενο ψηφιακο οργανο θα μας πει την αληθεια