Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 12-10-12, 13:02
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 27-05-2012
Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Μηνύματα: 1.093
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από rakita Εμφάνιση μηνυμάτων
Επομενως ο κυκλους του αζωτου(διαγραμμα) που ξεκινα με την αμμωνια ειναι ημιτελης και δεν συμπερηλαμβανει τα βακτηρια που προκαλουν τα νιτρικα,
το βλεπω σωστα
Διάβασε πάλι για τον κύκλο του αζώτου και θα καταλάβεις. Ενδεικτικά σου βάζω την ανάλογη παράγραφο αλλά διάβασε όλο το άρθρο.

Παράθεση:
Είπαμε ότι το οργανικό άζωτο μετατρέπεται σε αμμωνία ΝΗ3 ή αμμώνιο ΝΗ4 τα οποία μπορεί να δηλητηριάσουν τα ψάρια μας.
Ένα είδος βακτηριδίων τα Nitrosomonas μετατρέπει την ΝΗ3/ΝΗ4 σε νιτρώδη άλατα (ΝΟ2) τα οποία είναι και αυτά τοξικά.
Σε αυτήν την φάση ένα άλλο είδος βακτηριδίων τα Nitrobacter διασπούν τα νιτρώδη άλατα σε νιτρικά άλατα (ΝΟ3) τα οποία είναι πρώτης τάξεως τροφή για τα φυτά μας αλλά και για την άλγη που πάντα παραμονεύει.
Να σημειωθεί ότι τα ζωντανά υδρόβια φυτά προτιμούν την αμμωνία (ή το αμμώνιο) και τα νιτρώδη άλατα για τροφή αλλά αφού ο σκοπός μας είναι να τα κρατάμε σε μηδενικές τιμές, τα φυτά υποχρεώνονται να τραφούν με τα νιτρικά άλατα τα οποία δεν είναι βλαβερά για τα ψάρια μας παρά μόνον σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις.
Ο κύκλος του αζώτου τελειώνει εδώ αλλά τα νιτρικά αυξάνονται συνεχώς και ο μόνος τρόπος για να μειωθεί η συγκέντρωσή τους είναι οι τακτικές αλλαγές νερού.
__________________
http://tommytomato.rockinghamgateway.com/wp-content/uploads/2008/05/fish_animated.gif
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01492 seconds with 10 queries