Νομιζω το ξεσκιζουμε το θεμα οταν μιλαμε για θεμελειώδη αρχες του reef
και ακομα περισοτερο οταν αναφερουμε σκετα νουμερα.
Αν καποιος εχει μετρησει την κυκλοφορια σε ενα φυσικο reef
ας μας πει ποση κυκλοφορια ειχε sto reef-wall, sto reef-crest, sto reef-flat kai sto reef-lagοon
μετα ας το συκρινει με καποιο αλλο φυσικο reef,
και μετα ας μου πει και μενα ποση κυκλοφορια να βαλω στο ενυδρειο μου
χωρις να ξερει τι βιοτοπο προσπαθω να μιμηθω, τι διαταξη βραχων εχω και χωρις καν να ξερει τι κοραλια θα εχω,
αν θα ειναι ******, αν θα ειναι LPS,
αν θα ειναι SPS απο το reef-wall, apo to reef-crest, apo to reef-flat η απο το reef-lagoon.
Αφου μου απαντησει καποιος τα προηγουμενα τοτε θα ρωτησω και γιατι να βαλω τοσο? πιο ειναι το μινιμουμ που χρειαζοντε?
Αν μου απαντησει και αυτο τοτε αυτος ο ανθρωπος εχει ξεπερασει το επιπεδο "κατ' εικονα και καθ' ομοιωση"
Ξερει δηλαδη καποιος εδωπερα για το παραπανω ενυδρειο οτι δεν γινετε με 10 φορες κυκλοφορια
αντι για 15 η ξερει οτι σε κανα χρονο το ιδιο ενυδεριο δεν θα χρειαστει 30 φορες κυκλοφορια αντι για 15???
Η θεμελειωδης αρχη ειναι οτι τα κοραλια χρειαζοντε κυκλοφορια νερου για διαφορους λογους.
Ολα τα νουμερα που αναφεροντε ειναι προτασεις/γνωμες/συμβουλες και οτιδηποτε αλλο εκτος απο θεμελειωδη αρχες!!!!!!!!
και να σημπληρωσω οτι αν καποιος μου πει νουμερο ας μου πει και αν αυτο το νουμερο πρεπει να ειναι σε μορφη stream, jet, χαοτικη κυκλοφορια, surge, low and high tides και με ποσες ωρες διαφορα τα tides.
-------------------------------------------------
|