Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 10-10-12, 20:36
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-12-2009
Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Μηνύματα: 3.997
Προεπιλογή

Χαίρομαι που συνεννοούμαστε, ούτε στο δικό μου μυαλό κρατάω κλειστές πόρτες, αν υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθω ακούω! Απλά τουλάχιστον να μην εκφραζόμαστε με τρόπο που ο συνομιλιτής μας να προσβάλλεται. Δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε.

Το αμμώνιο έχει πολύ μικρότερη τοξικότητα από την αμμωνία, αλλά αυτό δεν το κάνει ακίνδυνο. Είτε μιλάμε για αμμώνιο είτε για αμμωνία σε ένα ενυδρείο δε θα πρέπει να μετράμε κανένα από τα δύο και φυσικά δε μιλάω για την περίπτωση που πριν λίγο ταΐσαμε και για μερικά λεπτά υπήρχε κάτι μετρήσιμο, εννοώ σε κανονική λειτουργία. Όποιο από τα δύο και αν μετρήσουμε σημαίνει ότι κάτι έχει πάει στραβά και πρέπει να δράσουμε. Το τι πήγε στραβά μπορεί να είναι ένα απλό στιγμιαίο λάθος και την επόμενη μέρα να μην τρέχει κάστανο, μέχρι να σκοτώσαμε και όλη τη βιολογία μας. Το ότι το αμμώνιο δεν είναι τόσο τοξικό δε θα πρέπει να μας κάνει να επαναπαυόμαστε γιατί οποιαδήποτε στιγμή μπορεί το σύστημα να έρθει τούμπα.

Κάτω από αυτό το πρίσμα οι απαντήσεις όταν κάποιος μετρήσει αμμωνία κινούνται προς την αποκατάσταση αυτού που την προκαλεί. Το pH και η θερμοκρασία από εκεί και πέρα είναι δύο από τους παράγοντες που θα καθορίσουν το πόσο δραστικά θα πρέπει να κινηθούμε για την προστασία των ζωντανών οργανισμών που φιλοξενούμε. Φυσικά και στα υψηλά pH ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος.
__________________
Aquascaping Contest 2013
Στέλιος
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01288 seconds with 10 queries