Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-10-12, 22:57
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gadragon Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν έχω εμπειρία απο το συγκεκριμένο προιον αλλα μην ειμαστε και απολυτοι.. Ο διαχωρισμος φυσικου και μη, τροπου αλλαγής των χημικων παραμετρων του νερου ειναι λιγο ασαφής. Το ξυλο και η τύρφη κτλ για να αλλαξουν το ph και τη σκληροτητα του νερου είτε εκλυουν καποιες χημικες ουσιες ή δεσμευουν καποιες.
Το ιδιο μπορει να κανει και ενα τυποποιημενο σκευασμα. Ποσο μαλλον οταν εχει μελετηθει απο μεγαλες εταιρίες με κυρος και εχουν υπολογιστει ακριβεις δοσολογιες! Π.χ. αν εγω θελω να ριξω τη σκληροτητα μου 5 μοναδες σε 100λιτρα, μπορει καποιος να υπολογισει ποσα κιλα ξυλο χρειαζομαι? Και απο ξυλο σε ξυλο δεν θα χει διαφορα?
Ειναι σαν να καταδικαζεις την ιατρικη και χρησιμοποιεις γιατροσοφια.
ξυλα φυλλα κλπ,απελευθερωνουν χουμικα οξεα.η λεξη κλειδι ειναι το οξεα.αλλα δεν λεει κανεις να βαλεις ξυλα για να ριξεις το ph.οπως και ναχει εξαρταται απτα λιτρα.αν ειναι λιγα μπορει να γινει και μονο με φυλλα στην προετοιμασια.αν ειναι πολλα,ο αποδοτικοτερος και οικονομικοτερος τροπος ειναι η ΑΟ κατα τη γνωμη μου.και στις δυο περιπτωσεις τα ετοιμα "buffers" εμενα μου φαινονται αχρηστα.τα ξυλα θα βοηθησουν να συντηρηθουν οι τιμες εκει που θες μεσα στο ενυδρειο.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01288 seconds with 10 queries