Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 26-09-12, 03:16
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή Τι θεωρειται "φυτεμενο"?

σχετικα με την -ως συνηθως ελαφρως off topic- συζητηση που ανοιχτηκε εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=65172 με τον φιλο platy θα ηθελα να δουμε πανω κατω ποιες ειναι οι αποψεις που κυκλοφορουν (η τεσπα η αποψη του καθ ενος) σχετικα με το τι θεωρειται φυτεμενο ενυδρειο και τι απλως ενυδρειο με φυτα.
Προσωπικα οπως εξεφρασα τη δικη μου αποψη απο τη στιγμη που υπαρχει μεγαλη ποσοτητα φυτομαζας (ας ειναι και κερατοφυλλο... τεσπα επειδη αυτο ειναι επιφανειας , ας ειναι οποιαδηποτε ειδη φυτων) το ενυδρειο το θεωρω φυτεμενο.
Απο την αλλη διαβασα την αποψη του platy οτι φυτεμενο θεωρειται οταν υπαρχουν λιπασματα, co2 και γενικα οταν μιλαμε για ενα ενυδρειο που τα φυτα παιζουν πρωτευοντα ρολο.
Βεβαια δεν εχει και πολυ σημασια πως ονομαζει ο καθε ενας καθε τι, αλλα εχω τις εξεις αποριες:

Αν καποιος γουσταρει τρελα τς ανουμπιες πχ, και γεμισει ενα 100ρι με 200 ανουμπιες το ενυδρειο αυτο δεν ειναι φυτεμενο?
Αν καποιος ειναι τρεαμενος με τους εχινοδωρους και βαλει 20 μεσα σε 100 λιτρα αυτο δεν ειναι φυτεμενο?
Αν καποιος στηνει ενυδρειο με παρα πολυ μεγαλη φυτομαζα με 10 ειδη απο ευκολα ομως φυτα, και φυσικα το ενυδρειο λειτουργει αποκλειστικα για τις αναγκες των ψαριων (οπως ειναι τα δικα μου ενυδρεια πανω κατω χωρις λιπανση χωρις co2 και με χαμηλο φωτισμο) αυτο το ενυδρειο δεν θεωρειται φυτεμενο?
Αν καποιος -λοξες ειναι αυτες, γιατι οχι? - γουσταρει ενα ενυδρειο γεματο με τονους κερατοφυλου, και μερικα ακομα ευκολα φυτα, αλλα με τετοια ποσοτητα φυτομαζας που ακομα και τα ψαρια να κυκλοφορουν σε λαβυρινθο, αυτο δεν ειναι φυτεμενο?

Η γενικη αποψη που εχω διαβασει -μη ρωτηστε που... ουτε και θυμαμαι- ειναι πως φυτεμενο λεγεται ενα ενυδρειο οταν εχει τυλαχιστο 30% φυτομαζα. Αυτη ειναι και η αποψη που εχω υιοθετησει, απο κει και περα ποιες ειναι οι δικες σας αποψεις?

Τι θεωρειτε εσεις φυτεμενο?
Αν δε θεωρειτε καποια απο αυτα που περιεγραψα (low end φυτεμενα φυσικα) γιατι οχι?
__________________


Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01559 seconds with 10 queries