Θέμα: DIY CO2
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 24-09-12, 09:56
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-12-2009
Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Μηνύματα: 3.997
Προεπιλογή

Εννοεί πως πρέπει να το περάσω μέσα από τις "γρίλιες" του φίλτρου?

Αυτό εννοεί.

Που μπορώ να βρω τέτοια βαλβίδα? Σε ποιο σημείο πρέπει να τοποθετηθεί η βαλβίδα?

Σε όλα τα ψαροπετσόπ! Και στο ebay φυσικά! Για παράδειγμα. Κόβεις το σωληνάκι λίγο πριν το ενυδρείο και τη βάζεις ανάμεσα. Δοκιμάζεις τη φορά της για να είσαι σίγουρος φυσώντας μέσα της.

Αν το μπουκάλι είναι πιο ψηλά από το ενυδρείο, η βαλβίδα χρειάζεται?

Μη βάλεις το μπουκάλι πιο ψηλά!

Αυτό που θες είναι να μην περάσει το μίγμα μέσα στο νερό του ενυδρείου. Αν το βάλεις πιο ψηλά θα τρέξει μέσα σε περίπτωση που φουσκώσει. Αν το έχεις κάτω είναι πολύ πιο δύσκολο. Η αντεπίστροφή δε θα σταματήσει το μίγμα, εξάλλου θα τη βάλεις έτσι ώστε να επιτρέπει τη διέλευση από το μπουκάλι στο ενυδρείο. Απλά σε περίπτωση που δημιουργηθεί υποπίεση και δεν έχεις αντεπίστροφη θα τραβήξει νερό από το ενυδρείο και αφού το γεμίσει θα τρέξει πίσω στο ενυδρείο μαζί με το μίγμα. Με την αντεπίστροφη απαγορεύεις στο νερό του ενυδρείου να μπει στο μπουκάλι.

Άρα υποθέτω πως χρειάζεται πλήρης στεγανότητα

Ε ναι, αλλιώς θα χάνεις διοξείδιο.

Εδώ το χάνω. Εφόσον θέλουμε στεγανότητα, πως γίνεται να πετύχεις εκτόνωση πριν ανοίξεις το καπάκι? Εκτός κι αν εννοεί πως απλά ξεβιδώνεις αργά το καπάκι...!!!!

Και αυτό εννοεί, αλλά και το να μη μπλοκάρεις την έξοδο. Για παράδειγμα αν βάλεις ανάποδα την αντεπίστροφη και δεν μπορεί να φύγει το διοξείδιο από το μπουκάλι.

Αν δλδ χρησιμοποιώ spray bar πρέπει να χαμηλώσω λίγο την έξοδο του, ώστε να είναι κάτω από τη στάθμη?

Καλύτερα στρίψ' το ώστε να κοιτάει διαγώνια προς τα κάτω. Εξάλλου δύο φίλτρα δεν έχεις; Δε χρειάζεται να ανησυχείς για την κίνηση της επιφάνειας.

Στο τέλος του άρθρου αναφέρει πως κάθε περίπου 20 μέρες απαιτείται αλλαγή του μίγματος
Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω?
Αυτά...
Όποιος έχει χρόνο και ξέρει...ας λύσει καμιά απορία σε μας τους "νέους"!

Για μένα καλό είναι να βάλεις και ένα bubble counter, ώστε και να βλέπεις πραγματικά πόσες φυσαλίδες βγάζει και πότε πέφτει η απόδοσή του, αλλά και να περνάει πρώτα από το νερό κρατώντας πιθανά υπολείμματα του μίγματος. Να κρατήσεις γενικά σταθερές τις δόσεις των υλικών ή τουλάχιστον αφότου με μερικές διακυμάνσεις από τις δοκιμές βρεις το ιδανικό. Το DIY είναι πολλές φορές αρκετά ασταθές και μπορεί να σου βγει καμία άλγη αν δεν προσπαθήσεις να το κρατάς στα ίδια επίπεδα. Μια λύση που ακολουθούν πολλοί είναι να φτιάχνουν δύο μπουκάλια με διαφορά ας πούμε δύο εβδομάδων μεταξύ τους, ώστε εκεί που το ένα αρχίσει να πέφτει σε απόδοση να παίρνει τα πάνω του το άλλο. Γενικά είναι πολύ της δοκιμής στην αρχή μέχρι να σου κάτσει το μίγμα. Αν είσαι τυχερός σου κάθεται με τη μία! Πρόσεχε μη ρίξεις τη μαγιά σε καυτό νερό γιατί τη σκότωσες. Μέχρι χλιαρό θέλει ώστε να βοηθηθεί ο πολλαπλασιασμός του μύκητα. Αν φοβάσαι ότι μπορεί να είναι πολύ ζεστό άσ' το να κρυώσει κι άλλο, απλά θα αργήσει λίγο να ξεκινήσει.

TIP: Όταν θα φτιάχνεις νέο μίγμα γιατί στο παλιό έχει πέσει η απόδοση μη χύσεις όοοολο το ζουμάκι στο νεροχύτη, αλλά κράτα μια σταλίτσα κάτω κάτω. Με αυτό τον τρόπο το καινούργιο θα αρχίσει να ξαναβγάζει πολύ πιο γρήγορα διοξείδιο, ενώ διαφορετικά μπορεί να αργήσει και μια μέρα. Σκέψου το σαν μπόλι!

Α, θα μυρίζει σαν ξινισμένο κρασί όταν το ανοίξεις να το χύσεις!

Ξέχασα κάτι;
__________________
Aquascaping Contest 2013
Στέλιος
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01865 seconds with 10 queries