Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #50  
Παλιά 14-09-12, 19:11
lionor Ο χρήστης lionor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-02-2012
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 574
Προεπιλογή

Ισως καποιοι με εχουν 'παρεξηγησει' νομιζω...
Τα ψαρακια βρεθηκαν σε μενα, οχι απο δικια μου επιλογη. Ουδεποτε ειχα σχεση με ψαρια και ενυδρεια. Αν ηξερα απο την αρχη, τι φροντιδα και κοστος θελουν, ουτε καν θα το συζητουσα. Απο την στιγμη που τα ειχα ομως, προσπαθησα να κανω το καλυτερο που μπορουσα. Με τον καιρο το αγαπησα και σκεφτηκα οτι δεν θα ταν και ασχημη ιδεα να τα εχω σε ενα κανονικο ενυδρειο (και οχι στο κουτι που τα ειχα). Το κοστος ομως για μενα ειναι σχεδον...απαγορευτικο. Οι προτασεις ενυδρειων που εχουμε εδω ξεπερνουν τα 400 ευρω και αν συνυπολογισω και τα αλλα μπιχλιμπιδια που χρειαζονται, ξεπερνανε ανετα τα 500 ευρω. Εγω θελω κατι 'απλο' ετσι να τα χαζευω. Ισως δεν με 'πειραζει' αν θα ζησουν 20 χρονια ή θα φτασουν τα 35 εκ. Ενταξει δεν λεω, ψυχες ειναι και αυτες, αλλα μιλωντας και λιγο 'ψυχρα' ψυχη ειμαι κι εγω. Σαν ταβανι, απο θεμα χρηματων βαζω τα 313 ευρω που εχω βρει το rio 180. Σε αυτα τα λεφτα δεν νομιζω οτι μπορω να βρω μεγαλυτερο ενυδρειο μαζι με επιπλο και φιλτρο.
Δεν θελω 'μεγαλο' ενυδρειο κι αποψη κοστους αλλα και απο αλλα θεματα. Ο Σπυρος μου προτεινε ενα 485 λιτρο.... Ποσους ανεμιστηρες θελει αυτο το καλοκαιρι; Ποσα λιτρα νερο θελει στις αλλαγες; Που θα αποθηκευω εγω τα 100 και πλεον λιτρα που θα θελει για την αλλαγη νερου; Αυτο μπορει να θελει καμια 50αρια κιλα χαλικι. Που θα βρω χωρο να το πλυνω; Αυτες ειναι μονο μερικες σκεψεις-προβληματισμοι μου.
Ειναι σαν καποιος να ρωταει τι τηλεοραση να παρει, να μην εχει απαιτησεις, και να του προτεινεται μια high end των 2000 ευρω, ενω καλλιστα μπορει να κανει την δουλεια του με μια των 300 ευρω. Η 'δουλεια' μου στην προκειμενη περιπτωση ειναι οτι, αν και δεν ειμαι ενυδρειοφιλος με την εννοια οτι εχω ή θα ασχοληθω εκτενεστερα στο μελλον, θελω ενα ενυδρειο να μπορω να 'χαζευω' το ψαρακι που μου απομεινε, ισως βαζοντας ακομα ενα για να χει παρεα.
Ετυχε ο...διαολος να ειναι comet. Οκ αυτα θελουν πισινα, οχι ενυδρειο. Αν ηταν fancy (που παλι θα το ειχα αγαπησει) μου λετε οτι μια χαρα θα ητανε και σε 125 λιτρο. Αν ηταν αλλος στην θεση μου, μπορει και να το πεταγε, θα πηγαινε να παιρνε το πολυ ενα 125λιτρο και θα τανε και αυτος μια χαρα και στα 'δικα' σας ματια, θα φανταζε σαν καποιος που αγαπα πραγματικα τα χρυσοψαρα.
Απο τον φλεβαρη που γραφτηκα εδω, και ζητησα την βοηθεια του φορουμ, ειχα ξεκαθαρισει την θεση μου, οτι ειμαι 'ασχετος' με τον χωρο και οτι ηθελα μια βοηθεια στο τι μπορω να τα κανω. Με τις συμβουλες των παιδιων, ξεκινησα να μαθαινω πως να το συντηρω. Ειχα πει πολλες φορες οτι θα δω πρωτα πως θα τα παω μαζι τους, κι αν μου αρεσουν, θα παρω ενυδρειο. Πριν λιγες μερες εχασα το ενα, ισως δεν φανταζεστε ποσο στεναχωρηθηκα. Γιατι δεν ειμαι του στυλ, ελα μωρε και τι εγινε, θα παρω αλλο. Αυτους τους 7 μηνες που τα εχω, τωρα πια το ενα, τα συμπαθησα, τα αγαπησα. Και αποφασισα τωρα να παρω ενα ενυδρειο. Και αυτα να ειναι καλυτερα, αλλα κι εγω να μπορω να τα χαζευω.
Δεν 'φταιω' εγω που το ενα που απομεινε ειναι comet. Μακαρι να ηταν fancy. Να παιρνα ενα 125 λιτρο και να 'ησυχαζα'. Απο την στιγμη που δεν θελω να παω σε μεγαλυτερο ενυδρειο και για λογους κοστους αλλα και πιθανων δυσκολιων που θα αντιμετωπισω, ζητησα την συμβουλη σας για το τι μπορω να κανω. Και ναι, δεν προκειται να διαθεσω 450 ευρω για ενα ψαρακι, οτι ψαρακι και να ειναι αυτο. Ποσο μαλλον απο την στιγμη που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ. Εαν μου εκανα δωρο ενα ψαρι 300 ευρω, πολυ απλα δεν θα δεχομουνα το δωρο.
Αν το βαλω σε ενα 180 λιτρο, παρεα με ενα αλλο, θα επιβιωσουν ναι ή οχι; Ξαναλεω οτι δεν με πειραζει αν δεν ζησουν 30 χρονια. Εξαλλου για να ζησουν τοσο, θελουν φροντιδα, εξοδα και κυρως πολυ εμπειρια. Ψυχες σιγουρα ειναι και αυτα, αλλα οκ, κι εγω σαν ανθρωπος λεω τι μπορω να διαθεσω και απο εσας ρωτω τι ειναι καλυτερο να κανω.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01837 seconds with 10 queries