Οκ υπαρχει το tutorial που αν το ακολουθισεις πιστα θα κατανοησεις τη λειτουργια του κυκλου του αζωτου (μια φορα στη ζωη του καλο ειναι να το εφαρμοζει καποιος κατα γραμμα) αλλα υπαρχει και η εμπειρικη μεθοδος (η οποια ακολουθειται απο το δευτερο στρωσιμο και μετα) οπου η ποσοτητα της αμμωνιας δεν παιζει και κανεναν ιδιεταιρο ρολο κι απλα ταιζεις μπολικη αμμωνια ειτε με τη μια, ειτε βαζοντας μεγαλες δοσεις και ετσι στρωνεις παρα πολυ γρηγορα (o alexcun18 εστρωσε σε 6 μερες! κι εγω εχω στρωσει σε 10).
Δε σε προτρεπω να ακολουθησεις αυτη τη μεθοδο γιατι με την κλασσικη παιρνοντας μετρησεις κατανοεις περισσοτερα πραγματα, αλλα απλα μη σε απασχολει η ποσοτητα της αμμωνιας, (8ppm μια χαρα ειναι) απλα φροντισε παντα να τρεφονται τα βακτηρια.
Οταν δεις τα NO3 να τερματιζουν την κλιμακα ειτε μετρας αμμωνιες ειτε οχι το ενυδρειο εχει στρωσει κι απο κει και περα εξακολουθεις να ταιζεις καθημερινα μεχρι να αποφασισεις να βαλεις ψαρια.
Οταν το αποφασισεις, κανεις μια ολικη αλλαγη νερου, και σε 24 ωρες μετρησεις. Αν δεν εχεις υψηλα no3 βαζεις ψαρια κανονικα
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από genecr
μήπως να έκανες καμια αλλαγή νερού μπας και τη μείωνες μηχανικά;
|
ΚΑΜΙΑ αλλαγη! γιατι να τη μειωσει?
Σε στρωσιμο με αμμωνια τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα απ οσο φαινονται, και δεν εχει σημασια ποσο ειναι η αμμωνια προς τα πανω (αν ριξεις πχ το μισο μπουκαλι παλι μια χαρα θα στρωσει) αλλα αυτο που πρεπει να αποφευγουμε ειναι να μη μεινουν αταιστα τα βακτηρια.
Η διαδικασια με τις στανταρ τιμες γινεται για να κατανοησει ο αρχαριος τον κυκλο του αζωτου (να βλεπει σιγα σιγα μηδενισμους και τετοια) κι οχι γιατι ετσι κανει καλυτερο στρωσιμο...