Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #18  
Παλιά 04-02-05, 22:37
asteris Ο χρήστης asteris δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 25-02-2004
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 265
Προεπιλογή

Τα αισθητήρια αγωγιμότητας γίνονται από γραφίτη ή ακόμα καλύτερα πλατίνα. Καθαρίζονται με οινόπνευμα και συνήθως βγάζουν πολλά χρόνια, αν στο μεταξύ δεν χαλάσουμε το καλώδιό τους από την πολλή χρήση. Πλατίνα συνήθως δίνουμε μόνο σε νερά με λύματα ή υδρογονάνθρακες. Όπου αλλού ο γραφίτης βγάζει δεκαετία και...

Για πολύ φτηνό όργανο, δες στο www.ro-man.com , αλλά δεν ξέρω πως θα μπορέσεις να αδηγήσεις ρελέ ή άλλη έξοδο από τέτοιο απλό μηχάνημα.

Για pH, το καλύτερο ηλεκτρόδιο που θα έδινα για χρήση ενυδρείου, όντως κάνει γύρω στα 150€. Μετά ξεκινάνε οι τιμές των βιομηχανικών ηλεκτροδίων που έχουν σκοπό την χρήση σε πολύ δύσκολα μέσα ή διαβρωτικά διαλύματα.

Όσο για αυτά που λες Kostas, λίγο με μπέρδεψες, θες και έναν controller που να μετράει την αγωγιμότητα του νερού στο ενυδρείο και να ρίχνει αυτόματα την σωστή αναλογία νερού από βρύση και απιονισμένο. Γίνεται και αυτό, αλλά δεν νομίζω να είναι ενδιαφέρον για πολλούς, την στιγμή που μετά από κάποιες αλλαγές νερού και μετρήσεις με ένα απλό αγωγιμόμετρο, θα έχεις βρει την αναλογία βρύσης/απιονισμένου που χρειάζεται.

Και με 2-3 φούσκες το λεπτό δεν γίνεται τίποτα, καλύτερα να καπνίσεις κανένα τσιγαράκι μέσα στο δωμάτιο, πιό πολύ διοξείδιο θα πάρει το ενυδρείο...
__________________
81 lt

8 tiger barbs - 1 anchistrus - 3 ottos - 15 caridina japonica
JBL Cristalprofi 250 external filter - DIY CO2, 3 x 15W Sylvania Gro-lux
Το χαλίκι επειδή το ματιάσατε, πλέον μαύρισε από το κακό του...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01424 seconds with 10 queries