Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #16  
Παλιά 04-02-05, 18:45
kostas Ο χρήστης kostas δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 30-05-2003
Περιοχή: Pefki
Μηνύματα: 21
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kostas
Προεπιλογή Re: Ερωτηση ....

Λοιπόν αποφασισα να απαντησω στα σχολια επί της ουσίας και οχι μόνο για να προκαλεσω θορυβο....

Παράθεση:
Μαλλον κατι δεν εχεις καταλαβει. Περα απο το οτι δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ πρακτικο να κανεις συνεχως αντικαταστασεις νερου, ΘΕΛΟΥΜΕ το διοξειδιο να ειναι μονιμα στο νερο σε συγκεκριμενη περιεκτικοτητα για να ευνοειται η αναπτυξη των φυτων.
Εφόσον ασχολείσαι με control και απο οτι καταλαβαίνω σε μεγάλο βαθμό εστιάζεις στην οθσια του προβληματος και το προβλημα είναι το εξής ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΣΤΑΘΕΡΟ CO2 .

Οπότε δημιουργείς μια λογική ελέγχου του CO2 αφού υπάρχει τρόπος να το ελέγξεις και όχι του ΡΗ.

Υστερα από πάρα πολλές μετρήσεις που έχω κάνει επαναλλημένα για το νερό της βρύσης της περιοχής μου δόξα το θεό η ΕΥΔΑΠ μου δίνει σταθερα νερό παραπλήσιας σκληρότητας και παραπλήσιου ΟΧΙ ΙΔΙΟΥ ΡΗ.

Υπάρχουν διατάξεις ευκολες και παμφθηνες με την χρηση ρητινών να κατεβασεις αυτές τις τιμές σε πάρα πολύ μικρές τιμές.

Ως καλός αυτοματιστής λοιπόν έρχεσαι και ανακαλύπτεις (γι αυτο και ξεκινησα αυτη την ερωτηση) ένα πολύ φτηνό Αγωγιμόμετρο ή φτηνό ΡΗμετρο αν θέλεις και το οδηγείς σε ένα ελεγκτή και εποπτέυεις αυτές τις τιμές....(υπάρχει τέτοιο φτηνό αισθητηριο? αυτό είναι ποθ ρωτάω εξαρχής)

Στήνεις το control σου λοιπόν βασισμένο σε μια δοσομετρική διαταξή και ελέγχεις το νερό και κανεις ταυτοχρονο γεμισμα και αδειασμα με νεο ΑΥΤΟΜΑΤΑ!!!!! με βάνα αναλογική έστω 3point (φτηνή υπάρχει ο controller σου την υποστηριζει?) ώστε να φέρεις το νερό στις τιμές που θέλεις.....έστω αν θέλεις το ΡΗ .....και όχι την αγωγιμότητα....

Σαν ωραίος αυτοματιστής αν θες υπολογιζει ο ελεγκτής πόσο νερο πρεπει να ρίξεις στο ενυδρείο σταδιακά και οχι κατευθείαν....

Ετσι κάνεις και τις ωραίες αλλαγουλες σου (εκνευριστικες) και ρυθμίζεις.....

Όσον αφορα την ηλεκτρομαγνητική δεν διαφονώ φτηνή ανέκτή αλλα όχι και αξιοπιστη....διαφωνώ...

Και από ότι γνωρίζω (στο δικό μου ενυδρείο δεν έχω αξιωθει να κάνω συστημα παροχης CO2) πρέπει να έχεις δύο με τρεις φουσκες CO2 το λεπτό αυτό πώς θα το κάνεις με την ηλεκτρομαγνητική?

Ανοιγοκλεινωντάς την 10 φορές την ημέρα?

Πάντα φιλικα....

Εξακολουθώ να ρωτάω αν γνωρίζεις να υπάρχουν φτηνά αισθητήρια αγωγιμότητας ή αν μπορείς να φτιάξεις .....
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01697 seconds with 10 queries