Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345
πολλες εχουνε μια τρυπουλα/παραθυρακι καπου για να μπορεις να τσεκαρεις χωρις να κοιτας απευθειας.ειναι καποια απο αυτες?
http://www.sera.de/gr/pages/sera-pro...gory/3669.html
για την 24αρα,το εγχειριδιο ειναι εδω
αν ειναι πολυ παλια θα θελει αλλαγη η λαμπα πιθανων,ακομη και αν δουλευει.
|
οχι, ειναι πρασινη και μεταλικη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74
οι uv αποστειρωσης σιγουρα κανουν δουλεια, αλλα οι αστειας ισχειος που πουλανε -πανακριβα- στα ενυδριακα μονο στην κατηγορια του παιχνιδιου μπορουν να καταταχτουν.
Βεβαια αυτο δε μας πολυενδιαφερει μια και καλο ειναι να ΜΗΝ χρησιμοποιουνται εκτος κι αν οντως επιβαλλεται η χρησιμοποιηση τους, κι αυτο φυσικα για περιορισμενο χρονικο διαστημα γιατι το χειροτερο που μπορει να κανουμε σε ενα οικοσυστημα (εστω και μικρο οπως το ενυδρειο) ειναι να κανουμε μαζικη καταστροφη ολης της βιολογιας που υπαρχει (δε στειρωνουν βεβαια επιλεκτικα μονο τους παθογονους μικροοργανισμους αλλα ολους)
Ενδεικτικα μερικες φορες χρησιμοποιω uv στο νερο προετοιμασιας (αν και το εχω κοψει τελευταια, δεν ειναι κι απαραιτητο. Δε ζουμε στο Πακισταν για να φοβομαστε για το νερο μας, κι ειναι και χλωριομενο εξ αλλου, ποτε παντως δεν εχω βαλει στο ευδρειο) και παντα στειρωνω με τετοιες τις κατεψυγμενες τροφες που αγοραζω, αλλα μιλαμε για 300w λαμπες (2 150ρες που τις εχω βασικα για εκτυπωση τυπωμενων κυκλωματων και κατασκευη ηλεκτρονικων πλακετων) κι οχι για 7-8 w που εχουν αυτες που πουλιουνται για ενυδρειακη χρηση.
Ενδεικτικα ενα sterilizer σε οσμωση απο αφαλατωση που βγαζει ποσιμο και ειναι πιστοποιημενο με κυκλοφορια 4000 lt/h σε 1.5 inch σωληνα χρησιμοποιει 500w sterilizer, οποτε με αυτο το δεδομενο τα 6-8 w που χρησιμοποιει η σερα στα φιλτρα της μοιαζουν με παιδικο παιχνιδι απο jumbo
Γενικα παντως καλυτερα να μη χρησιμοποιουνται ισως εκτος απο πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις αποδεδειγμενων ασθενειων απο παρασσιτα και φυσικα εφ οσον γνωριζουμε το παρασσιτο (το ich νομιζω στειρωνεται με uv, αλλα και παλι αφου με 30 βαθμους για λιγο μπορουμε να το σκοτωσουμε γιατι να μπουμε σε διαδικασια αποστειρωσης? )
Γενικα κανενας οργανισμος δεν κνει να συνιθισει αποστειρωμενο περιβαλλον γιατι ατροφει το ανοσιοποιητικο του συστημα και γινεται ευαλωτος σε ολες τις ασθενειες του πλανητη
|
υπαρχει περιπτωση να ειχε να κανει τιποτα με τις αρρωστιες των χρυσοψαρων που ειχα η μπα?