Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-08-12, 11:58
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leda Εμφάνιση μηνυμάτων
διαβαζω βρε παιδια,διαβαζω συνεχεια,αλλα καποια πιο ..ειδικα πραγματα που δεν τα καταλαβαινω και πολυ ,δεν εχω τον χρονο να τα μαθω τωρα,εγω θελω να μαθω τα βασικα να μην κανω τραγικα λαθη,να την βγαζουν καθαρη τα ψαρια,για οσο διαβαζω,αυτο προσπαθω να εξηγησω. οκ,εφοσον διαβαζεις,προχωραμε παρακατω
ναι,ηταν λαθος που πηρα κι αλλο ψαρι,ναι,ηταν,ηταν,ηταν,το εμπεδωσα!
αλλα τα λιτρα δεν ειναι λιγα και πιστευα πως με φιλτρο που κανει για 200 λιτρα θα ηταν καλα τα πραγματα..
(αραγε,γιατι δεν κανει αυτο το φιλτρο,?απο αποψη χωριτικοτητας νεων υλικων εννοειτε?)
το φιλτρο δεν κανει γιατι δυστυχως τα χρυσοψαρα ειναι πολυ ρυπογονα ψαρια.το μικρο μεγεθος του φιλτρου αρα και ο μικρος αριθμος υλικων που χωραει δεν θα φτανει για να λειτουργησει σωστα μεσα σε τοση βρωμα.

η "ποσοτητα" βιολογιας που αναπτυσεται στα υλικα του φιλτρου,ειναι συναρτηση (μεταξυ αλλων)της ποσοτητας των ρυπων που υπαρχουν και της επιφανειας που υπαρχει για αποικηση απτα βακτηρια που αποτελουν τη βιολογια.αν δεν υπαρχουν αρκετοι ρυποι και υπαρχει μεγαλη επιφανεια(πολλα υλικα)τα βακτηρια θα πολλαπλασιαστουνε οσο μπορουνε με τη διαθεσιμη τροφη(ρυποι) αρα τα εξτρα υλικα μενουν αχρησιμοποιητα.
αν υπαρχουν πολλοι ρυποι αλλα δεν υπαρχει επιφανεια, τα βακτηρια δεν θα μπορεσουν να σταθουνε καπου,αρα πεθαινουνε, οποτε θα εχεις περισσευμα ρυπων,αρα αμμωνια στο νερο.
εσυ θες αριθμο υλικων που να επαρκει για τους ρυπους των ψαριων σου.να φτανει δηλαδη.και φιλτρο ικανο να "γυρναει" τα λιτρα σου τουλαχιστον 3 με 4 φορες την ωρα.(να φιλτραρει ολα τα λιτρα του νερου σου δηλαδη 3-4 φορες την ωρα).

οκ,δεν ηταν στρωμενο το ..μπαρ,αλλα θα τα βγαλουμε περα,υπαρχει αγαπη για το επαγγελμα

αυτο που λες φιλε μου,το σκεφτηκα,αλλα για λιμνη 2000 λιτρων το λιγοτερο,το φιλτρο υποψιαζομαι θα ειναι κανενα ματσουκι υπερτεραστιο και προφανως ακριβο,δεν θελω να κανω τοσα εξοδα τωρα.

δε σου λεω να παρεις φιλτρο για τη λιμνη που θα φτιαξεις,αλλα ενα φιλτρακι που να κανει για ενυδρειο(στην περιπτωση σου γλαστρολιμνη) με δυο χρυσοψαρα Comet.

επισης δεν εχω καταλαβει πως διατηρειται σωστα η θερμοκρασια εαν βγαλω εξω την γλαστρολιμνη,σε τοσο λιγα λιτρα δηλαδη,δεν θα ζεσταθει η παγωσει πολυ το νερο?
τα χρυσοψαρα ειναι ψαρια κρυου νερου.δεν εχουν προβλημα με το κρυο,ως ενα σημειο.φυσικα αν δεις και πεφτει η θερμοκρασια παρα πολυ θα πρεπει να κανεις κατι.μπορεις ομως να τη βαλεις σε σημειο που να κραταει καπως σταθερη θερμοκρασια η ακομα και να τη μονωσεις το χειμωνα,αν την εχεις εξω,η να τη βαλεις και μεσα αν εχεις χωρο.

εαν δεν υπαρχει προβλημα,ευχαριστως να το κανω,ισα ισα που προτιμω να ειναι εξω τα ψαρακια σε συνθηκες αληθινου φωτισμου.
αλλα με ενα φιλτρο της ταξης των 300-400 λιτρων,δεν μπορω για μεγαλυτερο!
δε λεει κανεις για μεγαλυτερο

ρε τι παθαμε με το λουναπαρκ..ουφφφφφφφ!
παω να βγαλω και φωτο τις πετρες μου..χαχαχα!
ετσι ειναι αυταδεν πειραζει λιγο θα ταλαιπωρηθεις τωρα στην αρχη,μετα θα σου αρεσει που μπηκες στον κοπο
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01801 seconds with 10 queries